Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χαμογέλα είναι θεραπευτικό

Η θετική ψυχολογία είναι η νέα τάση, που υπόσχεται να σε κάνει πιο χαρούμενη.

Είναι πολύ σημαντικό να χαμογελάς, καθώς τα οφέλη είναι τόσα πολλά, που πραγματικά δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις. Ανάμεσα σε άλλα το γέλιο ενισχύει το αίσθημα της ευτυχίας, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο.

Η θετική ψυχολογία εξετάζει τα θετικά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ικανοποίηση, η ευγνωμοσύνη, αντί τα αρνητικά, προωθώντας την ευτυχία και την ευζωία στον άνθρωπο. Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που το γέλιο και το χιούμορ είναι μια από τις βασικές δυνάμεις ενός ατόμου για να βρει την προσωπική του ευτυχία. Διάβασε πιο κάτω κάποιες από τις ιδιότητες του γέλιου και θα το βάλεις περισσότερο στη ζωή σου.

Μειώνει το stress: Το γέλιο είναι ευεργετικό και μια από τις ιδιότητές του είναι ότι μειώνει το επίπεδο των ορμονών του stress, όπως η κορτιζόλη και η ντοπαμίνη, και παράλληλα αυξάνει το επίπεδο των ορμονών που βελτιώνουν τη διάθεση, όπως η ενδορφίνες.

Αυξάνει την αισιοδοξία: Ακόμη και τις πιο αγχωτικές στιγμές, όταν τις δεις μέσα από ένα χιουμοριστικό πρίσμα, παύουν να είναι τόσο «απειλητικές». Το γέλιο και το χιούμορ σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο, τα γεγονότα και τις καταστάσεις με μια πιο αισιόδοξη προοπτική.

Μειώνει τον πανικό: Το γέλιο πολλές φορές έχει την ιδιότητα να αποσπά την προσοχή από διάφορες αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αίσθημα πανικού. Έτσι, θα μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο ψύχραιμα συγκεκριμένες καταστάσεις.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη