Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Δημιουργία κήπου: Τι να προσέξεις

Ο κήπος σε σπίτι ή σε μπαλκόνι είναι μια όαση ξεκούρασης και αναζωογόνησης έξω από την πόρτα σου. Είναι ο χώρος που θα τον απολαμβάνεις κάθε στιγμή, κάθε εποχή, φτάνει να δημιουργηθεί σωστά.

#1. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στον προσανατολισμό του σπιτιού ή του διαμερίσματος σε σχέση με το είδος των δέντρων/φυτών που θα φυτέψεις. Κάποια χρειάζονται απευθείας έκθεση στον ήλιο και κάποια άλλα καθόλου.

#2. Επίλεξε τα σωστά φυτά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή σου. Για παράδειγμα, αν φυσάει πολύ, απόφυγε καλύτερα τα εσπεριδοειδή, αφού τα άνθη τους θα σκορπιστούν με τον αέρα.

#3. Επένδυσε σε σύστημα άρδευσης, ιδιαίτερα αν έχεις μεγάλο κήπο, και προγραμμάτισέ το να ποτίζει τα δέντρα και τα λουλούδια σου ανάλογα με τις ανάγκες τους, ακόμη και με την εποχή. Είναι μια καλή λύση και για μπαλκόνι διαμερίσματος, αφού θα σου λύσει τα χέρια.

Extra Tip: Πριν αρχίσεις τον σχεδιασμό του κήπου σου, σκέψου πρώτα τις ανάγκες σου και τον τρόπο με τον οποίο θα τον αξιοποιήσεις, ώστε το αποτέλεσμα να σε ικανοποιεί πλήρως.

Φωτογραφία: iStock

Διάβασε ακόμη