Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

5 tips για να ανακουφιστείς από τον πονοκέφαλο

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα του πονοκεφάλου.

Ο πονοκέφαλος είναι ένας από τους πιο συχνούς πόνους που βιώνει ένας άνθρωπος. Αν και σπάνια είναι κάτι ανησυχητικό, δεν παύει να είναι -ομολογουμένως- ένας από τους πιο ενοχλητικούς πόνους της καθημερινότητάς μας. Για την αντιμετώπισή του και την ανακούφιση από τον πόνο υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, όμως μπορείς να δοκιμάσεις και τους πιο κάτω φυσικούς τρόπους που ίσως σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

Εφάρμοσε κρύες κομπρέσες

Οι κρύες κομπρέσες στο μέτωπο ή στον αυχένα μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου. Βάλε σε μια μικρή σακούλα λίγο πάγο, τύλιξέ τη με μια πετσέτα και εφάρμοσε στα σημεία που θες.

Πιες νερό

Αυτό είναι ένα tip που πολλοί δεν το ξέρουν. Όταν έχεις πονοκέφαλο, πιες νερό ή καλύτερα, φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι αποδεδειγμένο ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή ακόμη και να εντείνει τα συμπτώματα προκαλώντας περισσότερο πόνο.

Κοιμήσου καλά

Ο ύπνος πάντα βοηθάει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου. Φρόντισε κάθε βράδυ να κοιμάσαι τις απαραίτητες ώρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο, το ίδιο, όμως και ο υπερβολικός ύπνος.

Πιες τσάι

Ένα χαλαρωτικό, ζεστό ρόφημα από βότανα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακουφιστείς από τον πονοκέφαλο, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα. Συγκεκριμένα τα βότανα χαμομήλι, λεβάντα και μέντα βοηθούν πολύ επειδή έχουν αναλγητικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Κάνε μασάζ

Δεν είναι ανάγκη να κλείσεις ραντεβού σε spa. Μπορείς να ασκήσεις μικρή πίεση στον αυχένα και στους κροτάφους σου ή οπουδήποτε αλλού νιώθεις ενόχληση. Καλύτερα φυσικά είναι να το κάνεις αυτό κατά τη διάρκεια του μπάνιου, που θα χαλαρώνεις.

Φωτογραφία: iStock

Διάβασε ακόμη