Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

4 τρόποι για να μην σας επηρεάζει η αλλαγή της ώρας

Πως θα φωτίσουμε τη μέρα μας τώρα που νυχτώνει νωρίς.

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μη θυμίζουν χειμώνα αλλά η αλλαγή της ώρας ήταν το “καμπανάκι” για να προετοιμαστούμε για τη νύχτα που θα φτάνει πιο νωρίς. Το γεγονός ότι οι μέρες είναι μικρότερες, άρα και η επαφή μας με τον ήλιο λιγότερη, φέρνει σε πολλούς μια εποχική μελαγχολία.

Γιατί όμως να περιμένουμε έξι μήνες για να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας; Παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερα tips που θα μας βοηθήσουν να φωτίσουμε τη μέρα μας τώρα που νυχτώνει πιο νωρίς.

Διάβασε ακόμη – Backsliding: Τι είναι και τι σημαίνει για τη σχέση σου;

#1. Πρωινή ηλιοθεραπεία

Έχεις προσέξει ότι οι γάτες επιλέγουν συνήθως να καθίσουν σε ένα σημείο στο σπίτι που το λούζει το φως; Ακριβώς αυτό χρειάζεται να αντιγράψουμε. 10 με 15 λεπτά από το πρωινό μας να καθίσουμε στο πιο ηλιόλουστο σημείο, μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας ή ακόμα και στο παράθυρο του αυτοκινήτου. Είναι μια πρακτική self care και θα κάνει μεγάλη διαφορά στα επίπεδα ενέργειάς σου και ίσως αυτό φέρει βελτίωση και στη ρουτίνα ύπνου σου.

#2. “Όχι” στη συνεχή χρήση των γυαλιών ηλίου

Υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν ότι φορώντας συνεχώς τα γυαλιά ηλίου, ειδικά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, μπορεί να ενεργοποιήσει την εποχική μελαγχολία. Χωρίς να θέσεις την ασφάλειά σου σε κίνδυνο, μπορείς να περιορίσεις τη χρήση τους δίνοντας την ευκαιρία στο φυσικό φως να φτάσει σε εσένα στις ώρες που είναι ακόμη μέρα έξω.

Διάβασε ακόμη – Αυτές είναι οι τοξικές φράσεις που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου

#3. Βόλτα μέσα στη μέρα

Σε αυτό το tip βάζουμε και την υποσημείωση “αν είναι εφικτό”. Δεν είναι πάντα πρακτικά εύκολο να βγούμε έξω στο μέσο της μέρας. Όταν είμαστε στη δουλειά αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε ένα μικρό διάλειμμα το οποίο μπορείς να επιλέξεις να το κάνεις σε εξωτερικό χώρο: είσοδο, μπαλκόνι, ταράτσα. Τις μέρες που δεν δουλεύεις είναι ευεργετικό να κάνεις μία βόλτα τις ώρες που έχει φως για να αναπνεύσεις καθαρό αέρα. Αν έχεις σκύλο, θα κάνεις ένα ακόμη πλάσμα χαρούμενο με λίγο περπάτημα στο κοντινό παρκάκι.

#4. Τεχνητό φως

Ο ήλιος μπορεί να δύει νωρίτερα αλλά δεν σημαίνει ότι το γραφείο ή το σπίτι μας πρέπει να βυθιστεί στο σκοτάδι. Φώτισε τη μέρα σου ανάβοντας φωτιστικά ή κεριά ή ακόμα και το τζάκι σου. Δε συγκρίνεται με τη ζεστασιά που φέρνει το φως του ήλιου αλλά θα σε κάνει να νιώσεις ηρεμία και άνεση.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτό: iStock

Διάβασε ακόμη