Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

3 make-up hacks για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα

Κόλπα με προϊόντα μακιγιάζ που θα αλλάξουν το βλέμμα σου.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Τα μάτια αναφέρονται συχνά ως τα παράθυρα της ψυχής και η βελτίωση της εμφάνισής τους μπορεί να αναδείξει αμέσως τη συνολική σου εμφάνιση. Εάν επιθυμείς την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων, πιο σαγηνευτικών ματιών, το μακιγιάζ μπορεί να γίνει το δυνατό σου όπλο.

Διάβασε ακόμη – 3 τρόποι να καμουφλάρεις τα λιπαρά μαλλιά στις διακοπές

Χρησιμοποιώντας μερικές έξυπνες τεχνικές και κόλπα, μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων ματιών που θα τραβήξουν την προσοχή και θα εντυπωσιάσουν. Δες πιο κάτω τρία hacks που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό το πολυπόθητο βλέμμα με μεγαλύτερα μάτια.

#1. Φώτισε τις εσωτερικές γωνίες

Ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο αποτελεσματικά κόλπα για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα είναι να φωτίσεις τις εσωτερικές γωνίες. Πάρε μια ελαφριά, shimmery σκιά ματιών και εφάρμοσε την απαλά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου. Αυτή η τεχνική βοηθά στην αντανάκλαση του φωτός, κάνοντας τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτά και ξύπνια. Αποχρώσεις όπως champagne, το απαλό χρυσό ή ακόμα και ένα απαλό παστέλ μπορούν να κάνουν θαύματα δημιουργώντας το εφέ που θέλεις.

Τip: Τόνισε το κόκκαλο του φρυδιού: Για να ενισχύσεις περαιτέρω την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων ματιών, εφάρμοσε μια ματ ή ελαφρώς γυαλιστερή σκιά στο κόκκαλο του φρυδιού σου. Αυτό δημιουργεί αντίθεση και τραβά την προσοχή στην περιοχή, κάνοντας τα μάτια να φαίνονται πιο ανορθωμένα.

Διάβασε ακόμη – Marie Chantal: O ορός προσώπου που χρησιμοποιεί για προστασία, λάμψη και ομοιόμορφο τόνο

#2. Κατάκτησε την τεχνική του eyeliner

Το eyeliner είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει την εμφάνιση των ματιών. Δοκίμασε την κλασική τεχνική του tightlining και κάνε ένα winged eyeliner.

Tightlining: Αντί να βάζεις eyeliner ακριβώς πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, τοποθέτησε το όσο πιο κοντά στο πάνω μέρος της γραμμής σου με ένα αδιάβροχο μολύβι eyeliner. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση των πιο πυκνών βλεφαρίδων και μιας πιο καθορισμένης γραμμής βλεφαρίδων.

Winged eyeliner:  Ένα διακριτικό eyeliner με wing μπορεί να επιμηκύνει τα μάτια σου και να τους δώσει μια ανανεωμένη όψη. Ξεκίνησε δημιουργώντας μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της επάνω γραμμής των βλεφαρίδων σου, αυξάνοντας σταδιακά το πάχος καθώς προχωράς προς τα έξω. Επέκτεινε τη γραμμή ελαφρώς πέρα ​​από την εξωτερική γωνία του ματιού σου, με ελαφριά άνοδο προς το φρύδι.

#3. Η δύναμη της μάσκαρα

Η μάσκαρα αλλάζει το παιχνίδι όταν πρόκειται να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Οι μακριές, ογκώδεις βλεφαρίδες μπορούν να ανοίξουν αμέσως τα μάτια και να τραβήξουν την προσοχή σε αυτά.

Γύρισε τις βλεφαρίδες σου: Πριν απλώσεις τη μάσκαρα, χρησιμοποίησε ένα ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες. Αυτό το απλό βήμα ανασηκώνει τις βλεφαρίδες, δημιουργώντας μια πιο ανοιχτή εμφάνιση.

Εφάρμοσε στρατηγικά τη μάσκαρα: Εστίασε τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω. Χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα επιμήκυνσης και όγκου για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη