Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πώς θα φτιάξεις τα πιο αφράτα pancakes με μαρμελάδα

Αυτά τα νόστιμα pancakes είναι ιδανικά για το πρωινό σου γεύμα.

Υλικά (για 15 pancakes)

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 380 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml λιωμένο βούτυρο
  • 1 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
  • βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ βάλε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Χτύπησε σε άλλο μπολ το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Ενώσε τα δύο μίγματα και άφησε το τελικό μείγμα να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Βάλε στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και άλειψε το με λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο.

ΡΙΞΕ ΛΙΓΟ από το μείγμα, άφησε το για 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και να ψηθεί περιμετρικά, και μετά γύρισε το να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο φτιάξε και τα υπόλοιπα pancake.

ΑΛΕΙΨΕ τα με μαρμελάδα και σέρβιρε τα με ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας.

ΤΙP: Παράλειψε τη ζάχαρη, αλάτισε το μείγμα ελαφρά και φτιάξε αλμυρά pancake, που θα σερβίρεις με αλλαντικά και τυριά.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη