Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Αυτό ειναι το πρώτο νανούρισμα της συλλογής “Νανουρίσματα του κόσμου” του Σταύρου Σταύρου (video)

Κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της δράσης του ΘΟΚ Μικρές Μουσικές Ιστορίες το πρώτο από τα δέκα κομμάτια της συλλογής “Νανουρίσματα του κόσμου”, που θα κυκλοφορήσει επίσημα το φθινόπωρο. 

Το πρότζεκτ “Νανουρίσματα του κόσμου” είναι αποτέλεσμα της αγάπης του Κύπριου στιχουργού Σταύρου Σταύρου για τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου. Ο στιχουργός συνέλεξε τα τελευταία χρόνια νανουρίσματα από κάθε γωνιά του κόσμου, τα οποία διασκεύασε στην ελληνική γλώσσα. Στη συλλογή περιλαμβάνονται δέκα από τα νανουρίσματα αυτά, από ισάριθμες χώρες, σε διασκευές για κιθάρα και φωνή του κιθαρίστα Άγγελου Χεϊπέλογλου. Τα νανουρίσματα ερμηνεύουν δέκα κορυφαίες γυναίκες ηθοποιοί της Κύπρου. Τα video clips των κομματιών σκηνοθέτησε ο Θεοδόσης Οικονομίδης.

Το νανούρισμα “Ο βασιλιάς και το δέντρο” αποτελεί προπομπό της δουλειάς αυτής. Πρόκειται για ένα γνωστό εβραϊκό νανούρισμα, το οποίο ερμηνεύει στα ελληνικά  η ηθοποιός Σαββίνα Γεωργίου.

H συλλογή “Νανουρίσματα του κόσμου” θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με το Μουσείο Παραμυθιού και σε αυτή ερμηνεύουν (αλφαβητικά) οι ηθοποιοί: Χρυσή Ανδρέου, Σαββίνα Γεωργίου, Άννα Γιαγκιώζη, Νίκη Δραγούμη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Ηλιάνα Κάκκουρα , Μάρα Κωνσταντίνου, Αννίτα Σαντοριναίου, Αντωνία Χαραλάμπους και Νιόβη Χαραλάμπους. Συμμετέχει επίσης η παιδική χορωδία του Potenzia Del’ Arte, σε διδασκαλία Κατερίνας Χριστοφίδου.

Διάβασε ακόμη