Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

True story: Η Xρύσω Γεωργιάδου και η κόρη της, Θεοδώρα μιλούν για την εμπειρία τους με τον καρκίνο του μαστού

“Να θυμάσαι πως στο τέλος αυτής της μάχης ένας θα είναι ο νικητής και αυτός θα είσαι εσύ”.

Οκτώβριος, μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού και η Madame Figaro για 18η χρονιά κάνει τη δικιά της εκστρατεία με το μήνυμα Hope is Pink. Δυνατά μηνύματα συμπαράστασης και πρόληψης αλλά και αληθινές ιστορίες που δίνουν δύναμη και ελπίδα.

Το true story της Χρύσως Γεωργιάδου – Οικοκυρά:

Η διάγνωση: Έγινε στο πλαίσιο τυπικού ελέγχου σε προκαθορισμένη μαστογραφία. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν καρκίνος στο αριστερό στήθος.

Τα πρώτα συναισθήματα: Με το άκουσμα της λέξης “καρκίνος”, πίστευα ότι είχε έρθει το τέλος. Πανικός, σοκ, αγωνία για το τι με περιμένει.

Οι πρώτες σκέψεις: Η οικογένειά μου φυσικά, ο άντρας μου, αλλά και το πώς θα το ανακοινώσω στα παιδιά μου.

Η διαδικασία θεραπειών: Στην αρχή ήμουν πολύ σοκαρισμένη και προβληματισμένη. Στη συνέχεια έδειξα μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς μου και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Είχα δίπλα μου: Πάντα είχα τον σύζυγό μου, τους γονείς μου και όλους του συγγενείς μου. Επίσης, είχα μεγάλη υποστήριξη από τη Europa Donna Κύπρου.

Η διάγνωση της κόρης μου: Γκρεμίστηκε ο κόσμος μου για δεύτερη φορά, αλλά μετά είπα και το πίστεψα πραγματικά ότι όπως το ξεπέρασα εγώ, θα το ξεπεράσει και η κόρη μου.

Ο καρκίνος με δίδαξε: Ότι δεν πρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας ποτέ.

Το μήνυμα μου: Κανένας να μην το βάζει κάτω. Να προχωρά μπροστά. Υπάρχει θεραπεία. Ο θεός είναι μεγάλος.

Θεοδώρα Γεωργιάδου – Graphic Designer:

Η διάγνωση: Έγινε στις 8 Μαρτίου 2022. Ημέρα της γυναίκας. Κατόπιν τηλεφωνήματος από τον γυναικολόγο μου, για να μου ανακοινώσει τα αποτελέσματα της βιοψίας! Λόγω του ιστορικού με τη μητέρα μου, είχα ξεκινήσει να εξετάζομαι και να ελέγχομαι από νεαρή ηλικία. Η πρώτη εξέταση έγινε όταν ήμουν 23. Τότε βρέθηκε ένα πολύ μικρό κουβαράκι, που κατόπιν βιοψίας, απεδείχθη ότι ήταν ινοαδένωμα, το οποίο και παρακολουθούσαμε. Τον Ιανουάριο του 2022 όταν πήγα για την καθιερωμένη μου εξέταση, ο ακτινολόγος μού ανέφερε ότι εμφανίστηκε και ένα δεύτερο κουβαράκι και καλό θα ήταν να κάνω περισσότερες εξετάσεις, για να σιγουρευτούμε τι ακριβώς είναι. Μετά από MRI, ultrasound ξανά και βιοψία, βγήκε η σωστή διάγνωση.

Τα πρώτα συναισθήματα: Μου ανακοίνωσαν ότι είχα έναν καρκίνο στον αριστερό μαστό, επιθετικό, στο στάδιο 2 και περίπου 2,5 εκ. χωρίς μετάσταση. Διαγνώστηκα δύο μήνες πριν από τον γάμο μου οπότε δεν σας κρύβω ότι τα πρώτα μου συναισθήματα ήταν μεγάλη στεναχώρια που θα αναβάλλαμε τον γάμο, φόβος για το τι θα ακολουθήσει, μεγάλη θλίψη που θα έχανα όλα μου τα μαλλιά. Την ίδια στιγμή, πολλά ερωτηματικά γεννήθηκαν στο κεφάλι μου.

Πρώτες σκέψεις: Δεν θέλω να χάσω τα μαλλιά μου! Οι γιατροί μου με είχαν διαβεβαιώσει ότι ο καρκίνος που είχα, ήταν 100% ιάσιμος και ότι θα κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν, αλλά από εκεί και πέρα όλα θα ήταν θέμα ψυχολογίας. Τις πρώτες 2-3 μέρες σκεφτόμουν μόνο όλα τα αρνητικά που μπορούν να περάσουν από το μυαλό κάποιου που πρέπει να παλέψει με τον καρκίνο. Έκλαψα, ανησύχησα αρκετά, όμως, αυτό ήταν. Ήμουν πια αποφασισμένη ότι θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει, θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω και θα το αντιμετωπίσω όπως μόνο εγώ ξέρω. Με αισιοδοξία, χαμόγελο και φυσικά αρκετή τρέλα.

Η διαδικασία θεραπειών: Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το άγνωστο. Δεν είχα έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπη με αυτό που μου συνέβαινε και μόνο στο άκουσμα της λέξης “χημειοθεραπεία” έτρεμα. Αν και δεν έχει καμία σχέση με το πώς την έχουμε στο μυαλό μας, δεν παύει να είναι μια θεραπεία, η οποία σε εξουθενώνει. Τις πρώτες μέρες ένιωθα αρκετή αδυναμία σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκωθώ από τον καναπέ, είχα ναυτίες, αρκετή υπνηλία, αλλά σιγά σιγά ξεκινούσα να νιώθω καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι για όσες μέρες ένιωθα άρρωστη σωματικά, ένιωθα και ψυχολογικά. Ήταν εκείνες οι λίγες μέρες που περνούν τα πάντα από το μυαλό σου. Την επόμενη στιγμή όμως σκεφτόμουν ότι θα γίνω καλά. Σίγουρα, αντλούσα πολλή δύναμη από τον Θεό και την Παναγία.

Είχα δίπλα μου: Τον άντρα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όπως επίσης και τους εξαιρετικούς γιατρούς μου και φυσικά τη Εuropa Donna Kύπρου που την ευχαριστούμε για το υπέροχο έργο αγάπης που προσφέρει.

Ο καρκίνος με δίδαξε: Πριν να ζήσω αυτήν την εμπειρία, σίγουρα είχα δεδομένη την υγεία μου. Πίστευα ότι όλα όσα σχεδίαζα να κάνω μέχρι τα 30 μου χρόνια, θα είχαν ήδη πραγματοποιηθεί. Όμως αν κάτι έχω διδαχθεί μετά από αυτό το ταξίδι, είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτήν τη ζωή. Έχω εκτιμήσει περισσότερο τη ζωή και είμαι ευγνώμων που έχω την υγεία μου. Επίσης, έχω ξεχωρίσει και κυρίως, εκτιμήσει τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου.

Το μήνυμα μου: Σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού, θέλω να πω να μην χάνουν την πίστη, το χαμόγελο και την ελπίδα τους. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, κανείς δεν είναι μόνος του! Να συνεχίσεις να κάνεις όνειρα και να βλέπεις πως τα έχεις ήδη πραγματοποιήσει. Να θυμάσαι πως στο τέλος αυτής της μάχης ένας θα είναι ο νικητής και αυτός θα είσαι εσύ.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος της Madame Figaro που βρίσκεται στα περίπτερα με το μήνυμα “Hope is Pink”.

Διάβασε ακόμη