Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

7 tips για εύκολη εκκαθάριση της γκαρνταρόμπα σου

Μάθε επίσης, πώς να οργανώσεις καλύτερα τα ρούχα που θα κρατήσεις.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποχωριστείς ένα ρούχο, όπως ότι έχει παλιώσει, έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα ή δεν σου χωράει πια. Εκτός από αυτές τις προφανείς αιτίες όμως, υπάρχουν κι άλλες για να πάρεις την απόφαση να βάλεις στο κουτί της ανακύκλωσης ή να χαρίσεις κάποιο κομμάτι από την γκαρνταρόμπα σου κάνοντας κάποια άλλη χαρούμενη, όπως αυτές:

#1. Άλλαξες δουλειά

Πλέον εργάζεσαι από το σπίτι ή έγινες δασκάλα yoga και τα αυστηρά office looks δε σου χρειάζονται άλλο.

#2. Άρχισες δουλειά ή δουλεύεις περισσότερες ώρες

Δεν είσαι πια φοιτήτρια, αλλά ασκούμενη ή εργαζόμενη. Δε δουλεύεις πια part αλλά full time. Αφενός πρέπει να κάνεις χώρο για office looks και αφετέρου να οργανωθείς. Δε σου περισσεύει χρόνος για να ψάχνεις τα πρωινά τι θα φορέσεις και σίγουρα έχεις ανάγκη από λίγο ύπνο παραπάνω.

#3. Άλλαξες τρόπο ζωής

Βγαίνεις λιγότερο ή οι κοινωνικές σου υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί, οπότε casualwear ή βραδινά, κάτι από τα δύο χρειάζεσαι λιγότερο.

#4. Αλλάζεις σπίτι

Σε μικρότερο ή απλά σε καινούριο δε θα κουβαλήσεις μαζί και τη σαβούρα.

Διάβασε ακόμη – 10 υπέροχες ιδέες για να εντάξεις τα φυτά στο σπίτι σου

#5. “Δεν έχεις τι να βάλεις!”

Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά συνήθως, όταν “δεν έχεις ρούχα”, έχεις πολλά λάθος ρούχα!

#6. Εξελίχθηκες

Υπάρχουν κομμάτια που δε σε εκφράζουν πια, δεν αντανακλούν τη νέα σου, πιο ώριμη, πιο σοφιστικέ ή πιο σέξι εικόνα και οπωσδήποτε δε στέλνουν στους άλλους το μήνυμα που θέλεις να εκπέμψεις.

#7. Δεν είναι καλή ανάμνηση

Το φόρεμα που φορούσες όταν σου ζήτησε να χωρίσετε, το παλτό που σου θυμίζει το χειμώνα που έχασες τη δουλειά σου και ό,τι άλλο έχεις συνδέσει με στενόχωρες στιγμές καλύτερα να φεύγει. Στην καρδιά και στην ντουλάπα σου θέλεις μόνο καλές αναμνήσεις.

Extra tip: Πώς να οργανώσεις καλύτερα τα ρούχα που θα κρατήσεις

Τώρα που έχεις περισσότερο χώρο σκέψου πώς σε βολεύει να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου για μεγαλύτερη οικονομία χρόνου. Εμείς σου προτείνουμε να τα γκρουπάρεις ανά:
– Είδος, π.χ. όλα τα Τ-shirts μαζί, όλα τα καλά τοπ μαζί, τα παντελόνια με τα παντελόνια, τα πουκάμισα με τα πουκάμισα, τα ρούχα της γυμναστικής στο ίδιο συρτάρι κ.λπ.
– Χρώμα, π.χ. λευκά μαζί, γκρίζα και μαύρα μαζί, χρωματιστά με χρωματιστά, παστέλ με παστέλ, ριγέ και εμπριμέ μαζί κ.ο.κ.
– Προτεραιότητα. Τοποθέτησε στην ντουλάπα σου μπροστά μπροστά και συγκεντρωμένες τις κρεμάστρες με τα basics και όσα φοράς πιο συχνά. Κρέμασε μαζί, για παράδειγμα, τα outfits που φοράς στη δουλειά, συνέχισε μ’ εκείνα που ντύνουν τις βραδινές εξόδους σου και τοποθέτησε στην αντίθετη πλευρά τα πολύ επίσημα που χρειάζεσαι σπανιότερα, εκτός κι αν είσαι κάθε μέρα καλεσμένη σε γάμο ή δεξίωση!

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη