Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

“Ταξίδι στο χρώμα”: Έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Ιωάννου στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Aπό 17 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωμβρίου.

Ο Σωτήρης Ιωάννου παρουσιάζει την  νέα του δουλειά με τίτλο “Ταξίδι στο χρώμα”  από 17  Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωμβρίου, στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα. Η έκθεση ανοίγει την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στις 19.30.

Σημείωμα του καλλιτέχνη:

“Καλωσορίσατε στη καινούργια μου έκθεση, όπου μέσα από  τα ζωγραφικά μου έργα θέλω να ταξιδέψετε μαζί μου στο χρώμα και το φως. Τόσο για τον καλλιτέχνη, όσο και για το θεατή  η τέχνη, πιστεύω, ότι προσφέρει την ευκαιρία για  ένα ταξίδι ανακαλύψεων και εκπλήξεων, μια  διαδρομή μέσω του θαυμαστού κόσμου των χρωμάτων του ουρανίου τόξου σε ποικίλες μορφές και θέματα.”

“Αυτή η τελευταία μου δουλειά αποτελεί ένα μείγμα έντονου και σταθερού χρώματος που αποδίδεται σε αυστηρά καθορισμένα όρια, ώστε οι  μορφές και  οι χρωματικές μου επιλογές να ξεχωρίζουν.”

“Οι καμβάδες μου μοιάζουν με  ένα κρυπτογραφικό σταυρόλεξο. Για να αποκρυπτογραφηθεί το σταυρόλεξο αυτό πρέπει πρώτα να γίνουν αντιληπτά τα ίχνη του μυστηρίου, που θα διευκολύνουν τη λύση του. Οι πίνακες μου έχουν ομοιότητες, περιέχουν όμως ταυτόχρονα και  κρυμμένα νοήματα και γι αυτό είναι απαραίτητο  να κοιτάξουμε από κοντά με προσοχή για να δούμε όλη την εικόνα, τη θεατή, αλλά και την αθέατη. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η αφηρημένη ζωγραφική πρέπει να διεγείρει το μυαλό, να προκαλεί τη σκέψη, να μην είναι απλά και μόνο ωραία, αλλά να εμπεριέχει μήνυμα.”

Info: Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδίου 45, Λάρνακα, τηλ.: 24621109, www.gallerykypriakigonia.com.cy

Διάβασε ακόμη