Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τα street style looks που ξεχωρίσαμε από την εβδομάδα μόδας στη Κοπεγχάγη

5 λόγοι που το σκανδιναβικό street style θα σε βοηθήσει να εξελίξεις το στυλ σου.

Ακριβώς μετά το τέλος της εβδομάδας μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, μία άλλη πρωτεύουσα του στιλ παίρνει τη σκυτάλη για να μας ταξιδέψει στις νέες τάσεις. Ο λόγος για την Κοπεγχάγη και την εβδομάδα μόδας που πραγματοποιήθηκε εκεί, προσφέροντας μας άπλετη έμπνευση. Εκτός από τα σκανδιναβικά brands που παρουσίασαν τις συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023, όπως πάντα, εξίσου εντυπωσιακό ήταν το street style. Οι Σκανδιναβές fashionistas έβαλαν για ακόμα μία φορά τα δυνατά τους, ώστε να δημιουργήσουν τα πιο εντυπωσιακά looks και συνδυασμούς που θα ενθουσίαζαν κάθε fashion lover. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε έχουν αναδειχθεί ως τα νέα και σύγχρονα style icons, αφού ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη μόδα και την εικόνα τους έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί;

Η σχέση τους με τις τάσεις της μόδας

Φυσικά, οι Σκανδιναβές παρακολουθούν πιστά τις τάσεις της μόδας, ωστόσο τις υιοθετούν με μέτρο. Σύμφωνα με τις Σκανδιναβές fashion gurus, οι τάσεις της μόδας είναι απλώς προτάσεις. Ο στόχος είναι να ενημερωνόαμστε για τα trends που βρίσκονται στην επικαιρότητα της κάθε εποχής και στη συνέχεια να υιοθετούμε ή να απορρίπτουμε όσες μας ταιριάζουν και όσες όχι. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει πως πρέπει να υιοθετούμε κάθε τάση, αντιθέτως το μυστικό της επιτυχίας είναι να συνδυάζουμε τα trends με το προσωπικό στην μας. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι Σκανδιναβές fashionistas.

Αγορές που έχουν νόημα

Μία εξίσου σημαντική τακτική που ακολουθούν είναι πως επιλεγούν προσεκτικά τα brands από τα οποία θα κάνουν τις αγορές τους. Η φιλοσοφία του brand, τα υλικά που χρησιμοποιεί, οι τρόποι κατασκευής των ρούχων, εάν είναι sustainable ή όχι. Όλα αυτά τα στοιχεία τις βοηθούν να δημιουργήσουν μια καλά ενημερωμένη γκαρνταρόμπα που διαρκεί στον χρόνο και έχει όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Τα πάντα γύρω από την άνεση

Πρόκειται ίσως για τον σημαντικότερο γνώμονα με βάση τον οποίο επιλέγουν τα looks τους οι Σκανδιναβές. Δηλαδή με βάση την άνεσή τους. Αποφεύγουν να φορούν ρούχα που τις κάνει να νιώθουν έστω και λίγο άβολα. Επιλέγουν γραμμές ρούχων που ταιριάζουν στον σωματότυπό τους και παράλληλα προσφέρουν άνεση. Έτσι, συχνά τις παρατηρούμε να επιλέγουν loose γραμμές αντί για εφαρμοστές, ειδικά όταν πρόκειται για το ντύσιμο της καθημερινότητας.

Το bold στυλ τους

Το γεγονός πως οι Σκανδιναβές προτιμούν την άνεση δεν σημαίνει αυτομάτως πως μένουν μακριά από statement ρούχα και αξεσουάρ ή πως το στιλ τους είναι βαρετό. Αντιθέτως, αγαπούν τα έντονα χρώματα, τα bold μοτίβα, αλλά και τους mix & match συνδυασμούς. Ένα πανωφόρι ή κάποιο αξεσουάρ σε έντονο χρώμα, ένα πουκάμισο σε μοτίβα όπως το animal print ή ένα color blocking σύνολο είναι μερικές από τις προτάσεις που κάνουν τα σύγχρονα it-girls.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη