Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η αποτύπωση του ρομαντισμού στην γκαρνταρόμπα σου

Romance isn’t dead.

Της Έλενας Πέτρου.

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της μόδας, οι τάσεις έρχονται και φεύγουν. Ωστόσο υπάρχει μια διαχρονική γοητεία σε μια τάση που καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τα βλέμματα.

Ο ρομαντισμός στα ρούχα!

Εκφράζεται μέσω της χρήσης συγκεκριμένων υφασμάτων στα ρούχα, τα οποία χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια δίνουν αυτόματα μια θηλυκή ταυτότητα. Υφάσματα όπως το σατέν, τη δαντέλα και συγκεκριμένοι χρωματισμοί εμπνέουν ένα αίσθημα κομψότητας.

Η εξερεύνηση του ρομαντισμού στα ρούχα μπορεί να φανερωθεί σε διαφορετικές επιλογές όπως είναι το μετάξι, απαλές αποχρώσεις στα υφάσματα, οι φουσκωμένοι ώμοι, ακόμη και το κέντημα.

Δαντέλα

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η δαντέλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ρομαντισμό. Ένα ύφασμα το οποίο επαναφέρεται κάθε σεζόν από διάφορους σχεδιαστές, δίνοντας του συνεχώς νέα πνοή. Αυτό το διαχρονικό ύφασμα μπορεί να στολίζει μπλούζες, φορέματα, ακόμη και αξεσουάρ.

Η δαντέλα ανέκαθεν προσθέτει μια πινελιά αισθησιασμού διατηρώντας ταυτόχρονα ένα δυναμισμό στο σύνολο.

Απαλές Αποχρώσεις

Ακόμη οι απαλές αποχρώσεις κυριαρχούν στην παλέτα του ρομαντισμού. Η παλέτα του ροζ, οι απαλές αποχρώσεις και τα πιο ήσυχα παστέλ χρώματα αποπνέουν θηλυκότητα και προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας και χάρης. Μια μονόχρωμη εμφάνιση είναι αρκετή να τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω σου. Τα ρομαντικά χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της διάθεσης.

Φουσκωτοί ώμοι

Η αναβίωση των φουσκωτών ώμων κλέβει καρδιές και μας ταξιδεύει σε περασμένες εποχές. Οι υπερβολικοί ώμοι προσθέτουν μια πινελιά δράματος σε κάθε ντύσιμο. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου statement piece δίνει στην γκαρνταρόμπα μια αίσθηση δράματος.

Σατέν

Το σατέν, με την πολυτελή γυαλάδα και τη λεία υφή του, προσθέτει ένα στοιχείο χλιδής στο ρομαντικό ντύσιμο. Δημιουργώντας μια λάμψη γύρω από αυτόν που το φοράει. Είναι ένα ύφασμα το οποίο ενσαρκώνει την ουσία του ρομαντισμού.

Διάβασε ακόμη