Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Επαγγελματικός προσανατολισμός και γονείς: Πρέπει να τους συμβουλευτείς;

Ο nο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός εξηγεί πώς μας επηρεάζει η οικογένεια στην απόφαση του επαγγελματικού προσανατολισμού.  

Το επάγγελμα που έχεις επιλέξει βασίζεται στις δικές σου επιλογές και όνειρα ή μήπως στην οικογένειά σου; Κατά το πρώτο στάδιο της ζωής μας και όταν ένας νέος καλείται να επιλέξει το επάγγελμα που θα ακολουθήσει στην πορεία της ζωής του συχνά, οι επιλογές του έχουν βάση στο όραμα ή τα απωθημένα της οικογένειάς του.

Πολλές φορές έχουμε δει ανθρώπους να κάνουν το επάγγελμα που δεν μπόρεσαν οι γονείς τους ή να διάλεξαν την πορεία τους με βάση τα θέλω των γονιών ή ακόμα και τα επαγγέλματα που ήταν της μόδας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η οικογένεια πάντα βαδίζει και συμβουλεύει με αγάπη και σίγουρα θεωρεί πως μας κατευθύνει προς τη σωστή πλευρά που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία.

Διάβασε ακόμη – Ερωτική σχέση και αγάπη: Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις από τον σύμβουλο σχέσεων

Μέσα από τη σκληρή καθημερινότητα, ωστόσο, πολλές φορές μπορούν να χρειαστούν ακόμα και πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που κάνουμε δεν μας ταιριάζει και θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή και το μέλλον της επαγγελματικής μας πορείας και κατά συνέπεια τη χαρά και ευημερία που θα αισθανθούμε σε όλους τους τομείς της ζωής.

Ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγή

Στη δουλειά όπως και στις σχέσεις υπάρχει πάντα χρόνος για μια αλλαγή και μια νέα πορεία. Αρκεί να έχουμε οργανωμένο πλάνο και να βαδίζουμε με σταθερά βήματα και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε πως θέλουμε και χρειαζόμαστε αυτή την αλλαγή, γιατί χρειαζόμαστε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Συνήθως, μέσα από μεγάλες κρίσεις δημιουργούνται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες. Έτσι, έγινε και με την περίοδο του κορονοϊού, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που βίωσαν δύσκολες επαγγελματικές καταστάσεις, μέσα από τις οποίες όμως αναγεννήθηκαν και είδαν πως τα θέλω τους είναι πολύ μακριά από αυτό που τους συμβαίνει στο παρόν και έτσι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη αλλαγή.

Αλλαγή πλεύσης

Δίνοντας αμέριστη αγάπη και σεβασμό στον εαυτό μας, στα βιώματά μας και σε όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα, καθώς όλα αυτά είναι η παρακαταθήκη μας και η βάση μας για το μέλλον, σε συνδυασμό με τη βοήθεια ενός ειδικού μπορούμε να καταφέρουμε μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα επαγγελματική πορεία που μπορεί να μοιάζει τεράστια, αλλά με τη δική μας δουλειά και προσπάθεια θα τη φέρουμε κοντά μας πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε.

Το κλειδί βρίσκεται στη συνειδητοποίηση. Η επιλογή μας είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τα πάντα και με σταθερά βήματα να ακολουθήσουμε τη δουλειά των ονείρων μας και τις επιλογές του ώριμου εαυτού μας!

Αφού μπόρεσα εγώ να αλλάξω πορεία και να κάνω αυτό που αγαπάω, σίγουρα μπορείς κι εσύ.

Ευχαριστίες στον Νικόλα Ουρανό, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη