Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άντρεα Αναστασίου: Η γυναίκα που τράβηξε την viral φωτογραφία από την πυρκαγιά

Aποτύπωσε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο την έκταση της καταστροφής.

Λένε πως μια φωτογραφία ισοδυναμεί με 1000 λέξεις. Κι άλλα τόσα συναισθήματα. Λυγίζει κι ο πιο σκληρός διαβάζοντας την ανάρτηση της Άντρεας Αναστασίου, της γυναίκας που τράβηξε τη φωτογραφία της τραγωδίας. Μιας φωτογραφίας, που κάνει τον γύρο των εγχώριων αλλά και των ξένων Μέσων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο χωριό Ορά. Ένα χωριό που μετρά τις πληγές του, όπως και τόσα άλλα.

“Τράβηξα αυτή την φωτογραφία λίγο πριν εκκενωθεί το χωριό μου. Είναι ο γιος ενός φίλου μου και κρατά το κεφάλι του, ενώ η φωτιά έρχεται κατά πάνω μας. Ήξερα μόλις τον είδα, ότι έπρεπε να τραβήξω αυτή την φωτογραφία. Δεν υπάρχουν λέξεις γι’ αυτό που αφήνουμε πίσω για τις επόμενες γενιές. Λίγη ώρα αργότερα μας δόθηκε εντολή για εκκένωση.

Η γιαγιά μου έκλαιγε, ο παππούς μου ήταν συγχυσμένος ενώ βρισκόταν μέσα στο αμάξι για να φύγουμε. Εύχομαι να ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε εκείνη την ώρα μέσα στο μυαλό του, πώς το ζει μέσα απ’ τον φακό του Αλτσχάιμερ. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή ήταν να μπούμε όλοι μέσα στο αυτοκίνητο και να οδηγήσω προς το σπίτι του αδελφού μου. Ήμασταν όλοι σε σοκ. Ακόμη είμαστε…”, έγραψε μεταξύ άλλων η Άντρεα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Anastasiou (@andrea_anastasiou)

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: Ιnstagram/@andrea_anastasiou

Διάβασε ακόμη