Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Τα 2 ισχυρά εργαλεία αυτοβελτίωσης είναι τα λάθη και οι ματαιώσεις

Ο νο1 bestselling συγγραφέας, Νικόλας Ουρανός τονίζει πως χωρίς να χάνεις το τώρα, να κοιτάς ψηλά και μπροστά και να ψάχνεις τον τρόπο για την αναβάθμιση.  

Όταν βρίσκεσαι στο σωστό πνευματικό στάδιο, η ματαίωση όχι μόνο δεν αναστέλλει την εξέλιξή σου, αλλά την πριμοδοτεί. Αρκεί κάθε φορά να πολλαπλασιάζεις τη θέληση και όχι την απελπισία.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ματαιωθεί στις προσδοκίες του και να έχει αποφύγει όλα τα λάθη. Και αυτό γιατί το λάθος και η ματαίωση ανήκουν στις φυσικές διαδικασίες εξέλιξης και πολλές φορές αποτελούν μέρος μιας συνειδητής αναβολής της ικανοποίησης. Όσο περισσότερο δουλεύεις με τον ανώτερο εαυτό σου αλλάζει και η έννοια της ματαίωσης μέσα σου και σταδιακά αποστασιοποιείσαι από το δράμα, το θυμό και την γκρίνια που μόνο από το Vortex μπορούν να σε πετάξουν.

Διάβασε ακόμη – Ποια είναι τα πρότυπα που σε οδηγούν;

Κάθε φορά που κάτι διαψεύδει τις προσδοκίες σου, ανοίγονται μπροστά σου δύο δρόμοι. Είτε η ματαίωση να γίνει εφαλτήριο για μια ανατροπή είτε να σε βυθίσει. Είτε να μετατραπεί σε γνώση και δύναμη, είτε να παραμείνει η αιώνια ήττα σου. Αυτές τις βασικές δεξιότητες που οδηγούν από την έλλειψη στην ευτυχισμένη ζωή θα μάθουμε να εξασκούμε στο summer retreat “Create Your Life in Crete with Jill and Nikolas“,στις 14-18 στα Χανιά.

Οι δυσκολίες που συνεχώς συναντάμε δεν τραβούν τυχαία το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Είναι η υπενθύμιση του Σύμπαντος πως μπορούμε πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο στοχευμένα και πως έχουμε υποτιμήσει τις δυνάμεις μας.

Η αποστολή σε αυτή τη ζωή, περνάει από την αλλαγή, από την αντίσταση, από την άρνηση, από τον φόβο, από τον θυμό… Περνάει από όλα αυτά τα οποία είναι γκρίζες ζώνες. Δικός μας στόχος είναι να μην πεθάνουμε μέσα σε αυτές.

Χωρίς να χάνεις το τώρα, να κοιτάς ψηλά και μπροστά και να ψάχνεις τον τρόπο για την αναβάθμιση.  Κάθε ματαίωση είναι και μία αναβάθμιση. Ό,τι ματαιώνεται, έχει ευκαιρία ή να πεθάνει ή να αναβαθμιστεί.

Ευχαριστίες στον Νικόλας Ουρανός, PCC, Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation, Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη