Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Τα 10 tips για καλύτερη σεξουαλική ζωή

H απάντηση από το Harvard.

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή; Η Ιατρική Σχολή του Harvard έχει τις επιστημονικές απαντήσεις που θες. Για την ακρίβεια, μόλις μοιράστηκε 10 σημαντικές συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να αναζωογονήσει την ερωτική του ζωή, αλλά και την εκάστοτε σχέση του.

Με λίγα λόγια, οι συμβουλές που δίνει το Harvard και που σου μεταφέρουμε σήμερα εμείς, θα βοηθήσουν γενικά στην επαφή με τον άνθρωπό σου και φυσικά, θα ανανεώσουν στο έπακρο τη μεταξύ σας σχέση και το σεξ.

#1. Σωματική επαφή

Η σωματική επαφή, όπως τα φιλιά και οι αγκαλιές, είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί ένα συναισθηματικό και σωματικό δέσιμο με το έτερον ήμισυ. Ακόμη και όταν είσαι κουρασμένος ή εκνευρισμένος, καλό θα ήταν να μη χάνεις τη σωματική επαφή με τον άνθρωπό σου.

#2. Βοηθητικά παιχνίδια

Τα ερωτικά βοηθήματα είναι ακόμη, δυτυχώς, μεγάλο ταμπού. Αν στο κομμάτι του σεξ έχετε κάπως βαλτώσει, ίσως και να μην έκανε κακό το να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται εδώ, είναι απλώς το να συμφωνείτε.

#3. Δώσε χρόνο

Η ρουτίνα, η κούραση και οι εναλλαγές της διάθεσης μπορούν να επηρεάσουν πολύ εύκολα την ερωτική ζωή. Δώσε χρόνο τόσο σε εσένα όσο και την παρτενέρ σου και βρες ένα ειδυλλιακό μέρος για να απολαύσετε και οι δύο, πολύ, τη μεταξύ σας επαφή.

Διάβασε ακόμη – Πώς επηρεάζει το κρύο τις σχέσεις;

#4. Εξερεύνησε εσένα

Όταν υπάρχει οποιοδήποτε σεξουαλικό θέμα, καλό θα ήταν να κοιτάξεις πρώτα εσένα. Για την ακρίβεια, το Harvard προτείνει σε αυτές τις περιπτώσεις να εξερευνήσεις κάποιο υλικό αυτοβοήθειας ή απλώς, να μοιραστείς όσα νιώθεις και βιώνεις με τη σύντροφό σου. Η γνώση περισσότερων για το πρόβλημα μπορεί και να είναι το πρώτο βήμα προς τη λύση.

#5. Υπάρχουν κι αλλες στάσεις

Μη μένεις στα ίδια και τα ίδια. Δοκίμασε κι άλλες στάσεις ούτως ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον αλλά και η απόλαυση. Μάλιστα, η πρόσθετη τόνωση που παρέχεται από ορισμένες στάσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική και για τους δύο σας.

#6. Άγγιγμα

Το άγγιγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μία σχέση και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί. Και αυτό γιατί οι τεχνικές αισθητηριακής εστίασης, που προτείνονται από σεξοθεραπευτές, μπορούν να βοηθήσουν στην σταδιακή αποκατάσταση της σωματικής οικειότητας.

#7. Τι σου αρέσει τελικά; 

Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που σου αρέσουν αλλά να μην τα έχεις ανακαλύψει ακόμα. Εξερεύνησε λίγο τον εαυτό σου και τα θέλω σου, μοιράσου τα με τη σύντροφό σου και πού ξέρεις… το σεξ σας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο μεμιάς.

#8. Ασκήσεις Kegel

Άνδρες και γυναίκες μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα μέσω ασκήσεων Kegel, ενισχύοντας τους μύες του πυελικού εδάφους. Αυτές οι απλές ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε ενώ μπορούν να γίνουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Διάβασε ακόμη – Γυναικοκτονία: Στις πόσες θα σταματήσει επιτέλους;

#9. Γράψε τις φαντασιώσεις σου

Η εξερεύνηση των φαντασιώσεων μέσω της γραφής είναι ένας ωραίος και εύκολος τρόπος να μοιραστείς τις επιθυμίες σου και τις προτιμήσεις σου με τη σύντροφό σου. Απλώς δοκίμασε, δεν έχεις κάτι να χάσεις…

#10. Χαλάρωσε

Βασικά, δημιουργήσε μία ήσυχη ατμόσφαιρα. Οι διάφορες δραστηριότητες πριν από το σεξ, όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια ή κάποια έξοδος για δείπνο, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας χαλαρής ατμόσφαιρας. Η εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης, όπως ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή γιόγκα, μπορεί επίσης να συμβάλει στη θετική διάθεση.

Πηγή: esquire.com.gr

Διάβασε ακόμη