Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Συνταγή για υγιεινό παγωτό-σάντουιτς για τα παιδιά

Είναι υπέροχο, υγιεινό και γίνεται πανεύκολα.

Διάβασε ακόμη – Μους βελγικής σοκολάτας με φρούτα του δάσους και παγωτό κεράσι

Για τα μπισκότα βρώμης

Υλικά

  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μέλι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
  • 1/2 κ.γ αφρίνα
  • λίγη βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι/λεμόνι
  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ τον φούρνο στους 180° C . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα, την αφρίνα και τις νιφάδες βρώμης.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το μέλι και το βούτυρο. Ενώνουμε τα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ και την βανίλια – ή το ξύσμα. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.

ΠΛΑΘΟΥΜΕ μικρά μπισκοτάκια (μέγεθος καρυδιού) και τα πιέζουμε για να πάρουν ένα πλακέ σχήμα.

ΨΗΝΟΥΜΕ για 12 – 15 λεπτά τα μπισκότα – μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για το παγωτό μπανάνα- φυστικοβούτυρο

Υλικά

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
  • ¼ κουτ. γλ. βανίλια
  • μια πρέζα κανέλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση

ΧΤΥΠΑΜΕ όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.

ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ με παγωτό τα μπισκότα μας και αν θέλουμε βουτάμε το πλάι τους σε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας υγείας.

ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ σε μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη