Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Συμβουλές για καλοκαιρινή άσκηση και ενυδάτωση

Η γυμνάστρια, personal trainer και co-founder, Μαρία Έλληνα του Fitness Boutique Studio Fit2ThePoint, σου λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Η θάλασσα πάντα μας εμπνέει να γυμναστούμε. Σίγουρα η κολύμβηση έχει την πρωτιά, αφού όλοι ξέρουμε πόσα οφέλη μας προσφέρει η άσκηση στο νερό. Επιπρόσθετα, jogging, ασκήσεις yoga και pilates είναι ιδανικές αθλητικές δραστηριότητες δίπλα στη θάλασσα. Οι πολύ οργανωμένοι, με 2 βαράκια και ένα στρώμα γυμναστικής μπορούν να κάνουν ένα full body workout και μετά μια βουτιά στη θάλασσα για να δροσιστούν.

Διάβασε ακόμη – 5 τοπ τροφές για να είσαι πάντα ενυδατωμένη το καλοκαίρι

Όταν η θερμοκρασία είναι στα ύψη, σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγουμε την έντονη γυμναστική όπως για παράδειγμα, το cardio και high-intensity interval training (HIIT). Εάν εξακολουθείτε να κάνετε τέτοιου είδους γυμναστική και τους ζεστούς μήνες, προτείνουμε να επιλέγετε εσωτερικούς χώρους με τη σωστή θερμοκρασία.

Διάβασε ακόμη – Αυτό θα σου συμβεί αν τρως βρώμη κάθε μέρα

Εάν επιλέξετε ασκήσεις και άθληση σε εξωτερικό χώρο προτείνω τις ώρες νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Σε εσωτερικό χώρο μπορείτε να ασκηθείτε όποια ώρα της ημέρας επιθυμείτε, φτάνει να υπάρχει εξαερισμός και κλιματισμός στο χώρο.

Ευχαριστούμε την Μαρία Έλληνα, γυμνάστρια, personal trainer και co-founder του Fitness Boutique Studio Fit2ThePoint, τηλ.: 70087387, Περικλέους 20Α, Στρόβολος, Facebook: fit2thepoint, Instagram: fit2thepoint

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη