Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Buckingham Palace: Το κοινό θα μπορεί να κάνει πικ-νικ στους κήπους του

Οι κήποι του παλατιού ανοίγουν για το κοινό μέχρι το Σεπτέμβριο.

Λονδρέζοι και τουρίστες θα μπορούν μέχρι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, να ξεναγηθούν, και να κάνουν πικνίκ στους ειδυλλιακούς κήπους των ανακτόρων του Buckingham. Για πρώτη φορά οι βασιλικοί κήποι ανοίγουν για το ευρύ κοινό και αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στο Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων Ιστορικού Ενδιαφέροντος της Αγγλίας.

Πρόκειται για μία όαση 160 στρεμμάτων και φιλοξενεί ποικίλα είδη χλωρίδας με περισσότερα από 1.000 δέντρα, όπως τα πλατάνια που φυτεύτηκαν από τη βασίλισσα Βικτορία και τον πρίγκιπα Αλβέρτο, αγριοκαστανιές, 85 διαφορετικά είδη βελανιδιάς και 40 μουριάς. Και μάλιστα στο νοτιοδυτικό άκρο των κήπων δεσπόζει μια υπεραιωνόβια μουριά, την οποία φύτεψε τον 17ο αιώνα ο βασιλιάς Ιάκωβος ο Α’ της Αγγλίας.

Στους κήπους περιλαμβάνεται, ακόμη, μια λίμνη έκτασης 3,5 στρεμμάτων, η οποία δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα, ένα μικρό και γραφικό θερινό οίκημα, το ελικοδρόμιο και το βασιλικό γήπεδο τένις.

Οι επισκέπτες πριν επισκεφτούν τους κήπους θα πρέπει να κάνουν κράτηση καθώς και να κανονίσουν την ξενάγησή τους, εφόσον το επιθυμούν, υπό την καθοδήγηση ενός εκ των πιστοποιημένων ξεναγών των ανακτόρων. Ενόψει του ανοίγματος το Buckingham κυκλοφορεί μια συλλογή ειδών πικνίκ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το επίσημο αντισηπτικό του παλατιού.

Ένας από τους ξεναγούς του Buckingham δήλωσε στη βρετανική Mirror: “είναι μια όαση στο κέντρο του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κήπος στο Λονδίνο, με πολλά μυστικά”. Δήλωσε ακόμα ότι από το 1992 μέχρι σήμερα, η βασίλισσα όταν βρίσκεται στα ανάκτορα λαμβάνει κάθε Δευτέρα ένα μπουκέτο με λουλούδια από τους κήπους.

Παραδοσιακά, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ “φιλοξενεί” 8.000 επισκέπτες κάθε φορά στα ετήσια καλοκαιρινά πάρτι στο παλάτι, αλλά λόγω της πανδημίας και του πένθους αυτές οι εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε ακόμη