Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 6 πράγματα

Γίνε και εσύ μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα “όπλα” που μπορεί να έχει στη φαρέτρα του ένας άνθρωπος για να πετύχει τους στόχους του. Όσοι τη διαθέτουν ξέρουν τι αξίζουν αλλά και τι επιθυμούν στη ζωή τους. Επιπλέον, γνωρίζουν μερικά πράγματα που δεν έχει νόημα να κάνουν, όπως αυτά:

#1. Δεν φοβούνται την αποτυχία

Έχω αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι μπορείς να αποφύγεις την πιθανότητα αποτυχίας. Ούτε ότι είσαι συνέχεια χαρούμενη και δεν έχεις ποτέ άγχος ή ανασφάλεια. Αντιθέτως, σημαίνει ότι ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι αυτά τα συναισθήματα και να μην τους επιτρέπεις να μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων σου.

Διάβασε ακόμη – 7 λόγοι που σε οδηγούν στην απιστία

#2. Δεν πιστεύουν όλα όσα βλέπουν στα social media

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να πιστέψουμε ότι όλοι οι άλλοι έχουν καλύτερη σχέση/καριέρα/εμφάνιση/καθημερινότητα από εμάς. Ας μην ξεχνάμε όμως πως οι άνθρωποι δημοσιεύουν στα social media πολύ καλά επιλεγμένα στιγμιότυπα από τη ζωή τους (το ίδιο κάνουμε κι εμείς, άλλωστε). Όλοι έχουν κακές μέρες, ατέλειες και πράγματα που δεν τους αρέσουν στη ζωή και την εμφάνισή τους. Απλά δεν τα βγάζουν στο Facebook.

#3. Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα

Μόνο επιχειρώντας να κάνουμε καινούρια πράγματα μπορούμε να δοκιμάσουμε τα όριά μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα λάθη και η αποτυχία είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος προς την προσωπική ανάπτυξη. Όσο πιο συχνά μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά τόσο πιο πιθανό είναι να καταφέρουμε να βρούμε την πορεία μας -γεγονός που θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή μας.

#4. Δεν εστιάζουν στον εαυτό τους

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά συνήθως όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχει κάποιος, τόσο λιγότερο προσηλωμένος στον εαυτό του είναι. Έχει συμβεί σε όλους μας να μπούμε σε ένα χώρο γεμάτο κόσμο και να σκεφτούμε “όλοι εμένα κοιτάνε! Τα ρούχα μου δεν ταιριάζουν καθόλου στην περίσταση και περπατάω σαν χαζή”. Στην πραγματικότητα, ο καθένας έχει τα δικά του και δεν ασχολείται κανείς με εμάς. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος για τους άλλους, τόσο πιο σύντομα θα πάψουμε να είμαστε στο επίκεντρο και του δικού μας κόσμου.

Διάβασε ακόμη -Πως να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου

#5. Δεν μπερδεύουν την αυτοπεποίθηση με την αλαζονεία

Κάποιες από εμάς θεωρούν ότι η μεγάλη αυτοπεποίθηση είναι κακό πράγμα και προτιμούν να είναι “ταπεινά χαμομηλάκια”. Όμως, η αυτοπεποίθηση δεν είναι το ίδιο πράγμα με την αλαζονεία ούτε με το ναρκισσισμό. Ακριβώς, το αντίθετο: όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, αναλώνεις πολύ λιγότερο χρόνο και ενέργεια σε σένα και περισσότερο στους ανθρώπους γύρω σου.

#6. Δεν περιμένουν να κάνουν τα πάντα τέλεια

Η τελειομανία ανήκει σε έναν λανθασμένο τρόπο σκέψης που στην πραγματικότητα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να τα έχεις σχεδιάσει όλα στην εντέλεια πριν κάνεις το επόμενο βήμα, το πιο πιθανό είναι να μην κάνει ποτέ τίποτα. Αυτό όμως σε κάνει αναβλητική και όχι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

Πηγή: madamegiaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη