Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Nέα μέτρα για τους χώρους διασκέδασης στην Ελλάδα

Δε θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar.

Νέα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι ελληνικές Αρχές, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.  Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.  από Πέμπτη 8 Ιουλίου δε θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar.

Παράλληλα, ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες που φτάνουν μέχρι και απευθείας λουκέτο του μαγαζιού. 

Αναλυτικότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη  8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσον αφορά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες – καταστηματάρχες  τόνισε ότι προβλέπεται ακόμα και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για τους παραβάτες κατ’ εξακολούθησή, ενώ από την πρώτη παράβαση προβλέπεται άμεσο προσωρινό “λουκέτο”.

Στις ελληνικές Αρχές επικρατεί έντονος προβληματισμός για την πορεία της πανδημίας και ειδικά για την αύξηση των κρουσμάτων στον νότιο τομέα Αθηνών όπου λειτουργεί η πλειοψηφία των νυχτερινών μαγαζιών. 

Το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο.  Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας σήμερα Τρίτη προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη