Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Mpleige: Γνώρισε το νέο κυπριακό brand με μαγιό και beachwear

Με κομμάτια για όλους τους σωματότυπους εφαρμόζοντας πρακτικές βιώσιμης μόδας.

Της Νικόλ Ζένιου

Λίγο πριν την επίσημη άφιξη του καλοκαιριού, ακόμη ένα κυπριακό brand, που φέρει το όνομα Mpleige, λανσάρει την πρώτη του limited συλλογή με μαγιό και beachwear.

Όπως αποκάλυψε η ομάδα του brand αποκλειστικά στην Madame Figaro, που αποτελείται από γυναίκες που μεγάλωσαν και διαμένουν σε παραλιακές πόλεις της Κύπρου, η ονομασία του brand προέρχεται “από τη λέξη “μπλέ”, το χρώμα της θάλασσας και τη λέξη “beige” το χρώμα της άμμου,” μιας και έμπνευση τους είναι η θάλασσα.

Οι συλλογές, σχεδιάζονται και παράγονται στην Κύπρο, με έμφαση στην ποιότητα των υφασμάτων. “Κάθε κομμάτι σχεδιάζεται με πολλή προσοχή και αγάπη με σκοπό να αγκαλιάζει και να αναδεικνύει το γυναικείο κορμί και τις καμπύλες του, αποπνέοντας ένα αέρα μοναδικότητας και πολυτέλειας.”

Αυτό που κάνει το brand να ξεχωρίζει είναι ότι προσφέρει ένα total look – δηλαδή ένα καλοκαιρινό outfit που φέρει το ίδιο print σε μαγιό, κιμονό, καφτάνια και παντελόνες.

Βιώσιμη Μόδα

Η φιλοσοφία του brand κινείται γύρω από τους άξονες της αειφόρας μόδας αφού τα προϊόντα παράγονται με ηθικό και βιώσιμο τρόπο. Το Mpleige εφαρμόζει πιστά τους πιο βασικούς άξονες της αειφορίας, όπως την τοπική handmade παραγωγή (υποστηρίζοντας τις μικρές βιοτεχνίες με συνεργασίες με ντόπιους ράφτες), τη στήριξη του slow fashion, και την ελαχιστοποίηση των απόβλητων (reducing waste). Για να το πετύχουν αυτό, εφαρμόζουν την ανακύκλωση: “Σεβόμενοι το περιβάλλον, κατά την διάρκεια της παραγωγής δεν “πετάμε” τίποτα. Με τα υφάσματα που περισσεύουν φτιάχνουμε κοτσιδάκια, κορδέλες μαντήλια κάποια από τα οποία διατίθενται επίσης προς πώληση, ενώ δωρίζουμε και μια μερίδα από αυτά.”

“Eπίσης σε μια προσπάθεια να μειώσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της δραστηριότητας μας, χρησιμοποιούμε συσκευασίες 100% ανακυκλώσιμες.”

Ακολουθούν επιλογές από τη συλλογή:

Διάβασε ακόμη