Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Karl Kani: Το brand συνώνυμο του streetwear έρχεται στην Κύπρο

Ο σχεδιαστής που λάνσαρε τα baggy jeans και λατρεύεται από τον κόσμο της rap και του hip hop.

Της Νίκης Βρυωνίδου

Όταν ο Carl Williams μεγάλωνε στους δρόμους του Brooklyn στη Νέα Υόρκη εμπνεόταν από την μουσική της hip hop αλλά και από την κουλτούρα του δρόμου. Η μόδα ωστόσο εκείνης της εποχής δεν ανταποκρινόταν στη συγκεκριμένη αισθητική και τότε ο 16χρoνος William ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά του ρούχα.

Ο Dr. Dre.

Γνωστοί και άγνωστοι άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για τα ρούχα του έφηβου τότε William με τον ίδιο να δέχεται παραγγελίες. Η μεγάλη ζήτηση που είχε τον έκανε να αναρωτηθεί αν μπορεί να προχωρήσει το hobby του ένα βήμα πιο πέρα και να γίνει μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Η αυξανόμενη επιτυχία που είχαν οι δημιουργίες του τον οδήγησαν να αλλάξει το όνομα σε Karl Kani και το 1989 να μετακομίσει στο Los Angeles για να κυνηγήσει το πάθος του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Tupac Shakur.

Από το ξεκίνημά του το brand Karl Kani έκανε αίσθηση στο χώρο της μόδας σπάζοντας τα στερεότυπα και ακολουθώντας τη “φωνή” της pop κουλτούρας. Είναι ο εμπνευστής που λάνσαρε πρώτος τα baggy jeans, η πρώτη εταιρεία streetwear που εργοδότησε μόνο έγχρωμους υπαλλήλους και ο πρώτος σχεδιαστής που φιλοξενήθηκε στο Λευκό Οίκο για να παρουσιάσει fashion show επί προεδρίας του Bill Clinton.

Κάθε σεζόν το fashion brand συνεργάζεται με Παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες κυρίως από το χώρο της μουσικής, έχοντας κάνει iconic συνεργασίες όπως με τους Tupac , Ariana Grande, Dr. Dre, Snoop Dogg κ.α ενώ οι Will Smith, Notorius B.I.G, Winnie Harlow και άλλοι καλλιτέχνες επιλέγουν συχνά ρούχα του σχεδιαστή για τις casual γραμμές τους αλλά και τα stylish την ίδια στιγμή σχέδιά τους. Μάλιστα ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο παρέλαβε το βραβείο “Lifetime Achievement” στο MAGIC Las Vegas, στην ετήσια εμπορική έκθεση, για τη μακρόχρονη επίδραση κι συνεισφορά του στην κουλτούρα της hip hop.

Σήμερα τα ρούχα Karl Kani μπορείς να τα βρεις σε 25 χώρες στην Ευρώπη και σε 13 flagship καταστήματα στην Ιαπωνία ενώ πολύ σύντομα θα τα βρεις και στην Κύπρο με αποκλειστικό αντιπρόσωπο την εταιρεία Londou Bros.

Ήβη Αδάμου.

Διάβασε ακόμη