Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Μάθε πώς να λες “όχι” χωρίς τύψεις, σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μοιράζεται tips για το πώς να μάθεις να λες “όχι” σωστά.

Πόσες φορές καταπιέσαμε τις ανάγκες μας για να ικανοποιήσουμε τους άλλους, βάζοντας το εαυτό μας στο περιθώριο. Μαθαίνοντας να λέμε “όχι” βάζουμε σε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες και τους δικούς μας στόχους, αντί να αφήνουμε να παρασυρθούμε από εκείνα των άλλων.

Διάβασε ακόμη – Αυτό-σαμποτάζ: 5 τρόποι να το καταπολεμήσεις σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Διάβασε ακόμη – 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις τοξική σχέση με τον εαυτό σου

Πες στον εαυτό σου πως το “όχι” δεν είναι εγωιστικό

Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν όχι χωρίς να αισθάνονται τύψεις είναι επειδή νιώθουν ότι είναι εγωιστές όταν απορρίπτουν άτομα που χρειάζονται τη βοήθειά τους, αφιερώνοντας έτσι περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους. Πες λοιπόν στον εαυτό σου ότι η πράξη αυτή δεν είναι εγωιστική και σκέψου όλες τις φορές που έχεις πει «ναι» σε ανθρώπους στο παρελθόν.

Απάντησε με ευγένεια “όχι ευχαριστώ”

Όταν λες όχι ευχαριστώ, απλά πες το, σύντομα και κοφτά. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως “Ευχαριστώ που μου το προτείνεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω» «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ απόψε”. Μην απολογείσαι και μην ντρέπεσαι.

Δεν απορρίπτεις τον άνθρωπο, αρνείσαι μία πρόταση.

Μην τα μπερδεύεις στο μυαλό σου. Το γεγονός ότι αρνείσαι μια πρόταση δεν σημαίνει ότι υποβιβάζεις τον άνθρωπο που σου την κάνει.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Panic Attack Healer (@yiannis__michael)

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη