Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

5 βιβλία για τα κρύα βράδια

Νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων.

Αν αναζητάς ιδέες για να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου, εμείς σου προτείνουμε να ταξιδέψεις στο χώρο και το χρόνο μέσα από τις σελίδες αυτών των βιβλίων:

Ο φύλακας στη Σίκαλη, του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, εκδ. Πατάκη

- Advertisement -

Ένα μυθιστόρημα που έγινε το σύμβολο των μεταπολεμικών γενεών της Αμερικής και όχι μόνο. Γραμμένο το 1951 από έναν συγγραφέα που έμεινε σχεδόν άγνωστος και στη σκιά, θεωρείται το πλέον εμβληματικό βιβλίο της ενηλικίωσης, με ήρωα τον Holden Caulfield, παγκόσμιο σύμβολο πια της εφηβικής επανάστασης. Αυτή η εφηβική ματιά στον κόσμο των μεγάλων, η αργκό της εφηβικής ομιλίας και η διαδρομή του στην πόλη και στους κάμπους του πανεπιστημίου συγκρότησαν μια αξεπέραστη ελεγεία της εκρηκτικής εφηβείας. O Φύλακας στη σίκαλη συλλαμβάνει μοναδικά τη βαθιά ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί με τους άλλους αλλά και το χαοτικό αίσθημα απώλειας της παιδικής ηλικίας. Σε καινούρια μετάφραση από την Αθηνά Δημητριάδου.

Οι εκατό μέρες, του Joseph Roth, εκδ. Άγρα

- Advertisement -

Ένας παράδοξος έρωτας, ανάμεικτος με θαυμασμό και ίσως οίκτο. Μια πλύστρα του παλατιού, η Angelina Pietri, αφοσιωμένη στον ηττημένο Ναπολέοντα, του έχει δώσει οριστικά και αμετάκλητα την καρδιά της, τον υπηρετεί με βαθιά πίστη. Ο Roth με το δαντελένιο του γράψιμο αναπαριστά αυτή τη σχέση εκφράζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τη βαθιά θλίψη που συνδέει τη μοίρα τους. Ένα παράδοξο ερωτικό δράμα λεπτών αισθημάτων.

7 Γυναίκες, της Ελένης Ποταμιάνου, εκδ. Rond-Us Music

Στο ερώτημα “Τι μπορεί να περιλαμβάνει η ζωή μιας γυναίκας;” η συγγραφέας απαντάει με πεποίθηση: αυθεντικότητα, λάθη, πάθη, συγκρούσεις, προσωπικές επιλογές, σχέσεις και βέβαια μπόλικη φαντασία και δημιουργία. Και περιγράφει τη ζωή επτά γυναικών που διαγράφουν την καμπύλη της ζωής τους μέσα από αυτό το πολύπλευρο τοπίο αισθημάτων και πράξεων πλουτίζοντας τη ζωή τους με νόημα και περιεχόμενο.

Διάβασε ακόμη – 6 σειρές του Netflix για να βάλεις στη λίστα σου

Το Τρίτο Στεφάνι, του Κώστα Ταχτσή, εκδ. Ψυχογιός

Οι ηρωίδες του έμειναν για πάντα σύμβολα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η Νίνα και η Εκάβη μιλάνε, αφηγούνται, θυμούνται και μέσα από τα λόγια τους περιγράφεται η πολύπαθη ζωή τους αλλά και η ιστορία αυτής της χώρας με τρόπο βιωματικό, προσωπικό και άμεσο. Ένα κλασικό έργο που παραμένει φρέσκο και επίκαιρο και που πάντα επανέρχεται.

Η μπλε περίοδος, του Luke Jerod Kummer, εκδ. Κλειδάριθμος

Η ζωή του νεαρού ζωγράφου Pablo Picasso που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Όταν μαζί με τον φίλο του ποιητή Carles Casagemas θα πάνε από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι και θα ανακαλύψουν την τέχνη, την μποέμικη ζωή και βέβαια τη Germaine, μια γυναίκα που θα την ερωτευτούν και οι δύο. Για τον Pablo αυτό το πάθος θα τον οδηγήσει σε μια νέα παλέτα χρωμάτων και στο μπλε.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη