Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Ηow to: Έτσι θα οργανώσεις τη ντουλάπα σου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις σε εννιά βήματα.

Η εποχή αλλάζει και η μόδα το ίδιο. Αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι να φορέσουμε σε μια χαώδη ντουλάπα η οποία κρύβει τα πάντα. Το μυστικό είναι η οργάνωση. Δηλαδή να εντοπίσουμε τα φθινοπωρινά κομμάτια που βρίσκονται ήδη εκεί και να τα συνδυάσουμε με τα νέα trends της σεζόν.

Πως λοιπόν να βρεις την άκρη σε αυτή τη χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία; Δες πιο κάτω βήμα-βήμα πως θα το πετύχεις.

  1. Βγάλε όλα τα ρούχα έξω από την ντουλάπα

Έτσι θα ξέρεις τι έχεις στην ντουλάπα σου και τι πραγματικά χρειάζεσαι. Στη συνέχεια αποθήκευσέ τα ανά κατηγορία σε κάθε ράφι που διαθέτεις. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου και θα είναι τακτοποιημένα σωστά και θα αποφύγεις τις περιττές αγορές.

  1. «Μίλα» με τον εαυτό σου

Η στιγμή της αλήθειας είναι εδώ. Φοράς πράγματι αυτή την φούστα που κρατάς τα τελευταία δύο χρόνια; Ή εκείνο το πουλόβερ που δεν φόρεσες καθόλου τις τελευταίες τρεις σεζόν; Σίγουρα οι τάσεις στη μόδα ανακυκλώνονται όμως αν δεν έχεις φορέσει ένα ρούχο για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως είναι μία απόδειξη ότι δεν θα το φορέσεις ξανά. Από αυτό τον κανόνα εξαιρούνται τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχουν ιδιαίτερη αξία (όπως το vintage παλτό της μητέρας μας).

  1. Συζήτησε το με τις φίλες σου

Θυμάσαι την σκηνή στο Sex and the City όπου η Carrie Bradshaw ρωτούσε τις φίλες της ποιο ρούχο να κρατήσει και ποιο όχι; Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ αν διστάζεις να αποχωριστείς κάποια κομμάτια. Ρώτα μία φίλη σου που εμπιστεύεσαι το γούστο της και την επόμενη φορά που θα τακτοποιήσεις την ντουλάπα σου ζήτησε την γνώμη της.

  1. Κάνε poll στο Instagram

Καμιά φορά η γνώμη των followers ιδιαίτερα αν είναι ενημερωμένοι σε θέματα μόδας βοηθάει.

  1. Εστίασε στα εσώρουχα

Η τακτοποίηση δεν σταματά μόνο στα πουλόβερ και τα t-shirts αλλά συνεχίζεται στο συρτάρι με τα εσώρουχα και τις πιτζάμες. Φθαρμένα ή σκισμένα εσώρουχα δεν έχουν καμία θέση εκεί.

  1. Χάρισε τα αφόρετα ρούχα

Τα ρούχα που κρέμονται στην ντουλάπα σου με το καρτελάκι ήρθε η ώρα να τα προσφέρεις σε κάποιον που έχει ανάγκη. Ποτέ μην κρατάς κάτι με την ελπίδα ότι θα το φορέσεις τον επόμενο μήνα αν αδυνατίσεις ή αν αλλάξεις γνώμη. Είναι αποδεδειγμένο πως δεν θα το φορέσεις ποτέ.

  1. Ανακύκλωσε ή πούλησε

Μόλις βάλεις στην άκρη όσα δεν χρειάζεσαι, μπορείς είτε να τα πουλήσεις μέσω E-bay είτε να τα ανακυκλώσεις σε κάποιο κατάστημα.

  1. Οργάνωσε τις κρεμάστρες

Εστίασε σε καλής ποιότητας κρεμάστρες και κρέμασε τα ρούχα σου ανά χρώμα. Το να πετύχεις την απόλυτη αρμονία στην ντουλάπα έχει θετικό αντίκτυπο και στην διάθεσή σου.

  1. Κράτησε μία ισορροπία

Κάθε φορά που αγοράζεις ένα νέο ρούχο πέταξε χάρισε ένα παλιό που δεν χρειάζεσαι. Κρατώντας έτσι μία ισορροπία στην ντουλάπα σου αποτρέπεις τον εαυτό σου από το να ξοδεύει πολλά χρήματα.

Πηγή: Μadame Figaro

Διάβασε ακόμη