Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Πως θα είναι ο καιρός φέτος το καλοκαίρι στην Κύπρο (video)

Ποιες οι προβλέψεις για το τριήμερο.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης αποκάλυψε όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις για τις καιρικές συνθήκες στην Κύπρο.

Αρχικά, σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι μια εξαίρεση όσον αφορά στις θερμοκρασίες, αφού η Κύπρος επηρεάζεται από σύστημα, το οποίο το απόγευμα (13:00-16:00) αναμένεται να δώσει πολύ ελαφριά βροχή.

Πρόσθεσε ότι ο καιρός αύριο θα είναι αρκετά καλός με λίγες παροδικές νεφώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 24 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά, στους 27 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό.   

Όσον αφορά στο τριήμερο, ανέφερε ότι θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο, έτσι ώστε να κυμανθεί λίγο πιο πάνω για τον  μήνα.

Εξήγησε ότι ο Ιούνιος είναι ένας σχετικά καλός μήνας, αφού δεν έχει υπερβεί τα κανονικά επίπεδα από άποψη θερμοκρασίας σε αντιδιαστολή με τους μήνες του προηγούμενου χρόνου, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά θερμοί. 

Κάνοντας πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι, είπε ότι “απ ότι φαίνεται λόγω των κλιματικών παραμέτρων, οι οποίες ισχύουν για όλο τον κόσμο, θα είναι στα κανονικά και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Θα έχουμε μια θετική απόκλιση ίσως δύο βαθμούς. Αυτό είναι σε μέσους όρους, σε μέσες τιμές”.

Πηγή: sigmalive

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη