Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές – Σωστό ή λάθος;

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός εξηγεί γιατί μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να αφήσει κάποιο σημάδι και σου δίνει συμβουλές για την μετεγχειρητική φροντίδα έτσι ώστε να μειώσεις την όψη των ουλών.

Είναι αλήθεια ότι όταν απευθύνεται κάποιος σε ένα πλαστικό χειρουργό για μια επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, έχει την απαίτηση και πιστεύει πως δεν θα έχει καθόλου ουλές στο δέρμα του μετά το χειρουργείο, ή πως οι ουλές θα εξαλειφθούν τελείως με τον καιρό.

Ποια είναι η αλήθεια και που ξεκινά ο μύθος σε αυτή τη πεποίθηση. Η πραγματικότητα είναι πως όπου ακουμπίσει το χειρουργικό νυστέρι, όπου γίνει τομή στο δέρμα θα αφήσει σημαδάκι στο σημείο που γίνεται η τομή.

Διάβασε ακόμη – Ξηρότητα του κόλπου: Πως να αντιμετωπίσεις τον πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τότε την πλαστική χειρουργική ώστε να έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μια ουλή;

Το πρώτο είναι ο σεβασμός των ιστών κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο τρόπος με τον οποίο ένας πλαστικός χειρουργός συμπεριφέρεται , τους ιστούς και τους αντιμετωπίζει με ευγένεια βοηθά στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα ράμματα τα οποία χρησιμοποιεί βοηθούν στη καλύτερη δημιουργία της ουλής. Επίσης στις τεχνικές τους οι πλαστικοί χειρουργοί φροντίζουμε να κάνουμε τις τομές σε σημεία που μπορούν να κρυφτούν ή παράλληλα προς τις ρυτίδες του δέρματος ώστε να μην είναι τόσο εμφανείς.

Ακόμη η μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα βοηθούν στη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης των ουλών μέχρι να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Ενυδατικές κρέμες και μασάζ, ειδικές κρέμες και γέλες βοηθούν στην μείωση της εμφάνισης των ουλών.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως  κάθε χειρουργική παρέμβαση στο σώμα μας αφήνει ουλές οι οποίες όμως όταν γίνονται σωστά με τους κανόνες της πλαστικής χειρουργικής, και ακολουθήσει σωστή τοπική φροντίδα μπορεί να γίνουν αμελητέες, σαν μικρές ανοικτές γραμμές πάνω στο δέρμα μας.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη