Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Graphic eyes: Πώς να πετύχεις τη μοντέρνα, χρωματιστή εκδοχή του eyeliner

Η τάση στο μακιγιάζ που λατρεύουν οι celebrities.

To graphic liner καλά κρατεί στα makeup trends τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ ο ερχομός της μάσκας στις ζωές μας το έχει σχεδόν καθιερώσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να φύγει σύντομα απ’ τις ζωές μας, αποτελώντας το αγαπημένο makeup look πολλών beauty addicts – αλλά και διάσημων κοριτσιών.

Διάβασε ακόμη – Όλα τα make-up trends του χειμώνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Τι είναι το graphic liner

Όταν αναφερόμαστε στο εν λόγω είδος liner εννοούμε τις έντονες, γραφιστικές γραμμές κατά μήκος ολόκληρου του κινητού βλεφάρου αλλά ακόμα και κατά μήκος του κάτω βλεφάρου. Μπορεί να είναι στο κλασικό μαύρο ή καφέ χρώμα, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί  και με νέον χρώματα σε φούξια, κίτρινο, μπλε ελεκτρίκ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μεγαλώνει τα μάτια και δίνει έμφαση στο βλέμμα με έναν πολύ σύγχρονο τρόπο ενώ stars όπως η Dua Lipa και η Camila Cabello το έχουν κάνει σχεδόν σήμα κατατεθέν τους.

Κι ενώ υπάρχουν άπειροι πειραματισμοί που μπορείς να δοκιμάσεις, αλλά και ευφάνταστοι συνδυασμοί με διαφορετικά χρώματα και σχέδια στις γραμμές, οι τάσεις θέλουν φέτος να δίνεται έμφαση στο κάτω βλέφαρο.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Τραβώντας ένα σχέδιο σε σχήμα V στην εσωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου ή τραβώντας τη γραμμή από το εσωτερικό του βλεφάρου μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού για να δημιουργηθεί ένα cat-eye εφέ. Αν πάλι νιώθεις ότι θες κάτι πιο εύκολο, μπορείς να αρκεστείς σε μια γραμμή liner στο κάτω βλέφαρο που όμως θα είναι αρκετά παχιά για να ξεχωρίζει (πρόκειται για το λεγόμενο “reverse liner” και είναι πολύ διαδεδομένο ανάμεσα στις αρχάριες ή απλά σε όσες δεν θέλουν να παιδευτούν πολύ). Αν μάλιστα η γραμμή είναι σε σκούρο μπλε, μωβ ή πράσινο χρώμα, ακόμα καλύτερα.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: instagram /@camila_cabello

Διάβασε ακόμη