Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Bvlgari: Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της νέας μπουτίκ

Το flagship store της Bvlgari με πρόσοψη από γυαλί και χαλκό, θα ανοίξει σε ένα από τα πιο μεγάλα mall της Ασίας, στην Μπανγκόκ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MRDV ολοκλήρωσε την μπουτίκ Bvlgari στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Μετά την μπουτίκ του οίκου κοσμημάτων στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ η οποία εγκαινιάστηκε το 2018, το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε την πρόσοψη της μπουτίκ Bvlgari στο πολυκατάστημα IconSiam της Μπανγκόκ, ένα από τα μεγαλύτερα mall της Ασίας.

“Με αυτό το σχέδιο φέρνουμε ένα ρωμαϊκό πάθος για ζωή στην Μπανγκόκ” είπε ο εκ των ιδρυτών του MRDV, Jacob Van Rijs. “Δουλεύουμε, ταυτόχρονα, σε πολλά καταστήματα Bvlgari, εξασφαλίζοντας πάντα να χρησιμοποιούμε ως βάση υψηλής ποιότητας υλικά όπως φυσική πέτρα, σκούρο γυαλί, χαλκό και χρυσό. Αν και όλα τα ντιζάιν είναι μοναδικά σε σχέση με την εκάστοτε τοποθεσία, κάθε ένα θα έχει ένα διακριτό Bvlgari χαρακτηριστικό”.

Τα ντιζάιν του αρχιτεκτονικού γραφείου αντλούν έμπνευση από τις θύρες του πρώτου καταστήματος του Bvlgari στη Ρώμη, το οποίο από το 1905 βρίσκεται στη Via dei Condotti. Το σχήμα αυτής της μπουτίκ είναι το μοτίβο που χρησιμοποιεί το MRDV σε όλες τις προσόψεις, σε μια ποικιλία συνδυασμών που του επιτρέπουν να πειραματίζεται με ασύμμετρα σχήματα και καινοτόμα υλικά.

Στη μπουτίκ στο mall IconSiam, δόθηκε έμφαση στην κομψότητα, με την πρόσοψη να ολοκληρώνεται με ορείχαλκο συνδυασμένο με διαφορετικά είδη υάλου. Αυτό το εντυπωσιακό χρυσό εφέ τραβάει την προσοχή των επισκεπτών καθώς ανεβαίνουν με τις κυλιόμενες σκάλες του mall, οι οποίες καταλήγουν ακριβώς μπροστά στην μπουτίκ. Παράλληλα, τα παράθυρα έχουν διαφορετικά χρώματα και διαφορετικό βαθμό διαφάνειας, ανάλογα με τις χρήσεις στους χώρους πίσω: στο ισόγειο της μπουτίκ, διαφανές γυαλί χρησιμοποιείται στις βιτρίνες, ενώ δύο ορόφους πιο ψηλά αδιαφανή παράθυρα είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία για να εξασφαλίζεται ιδιωτικό περιβάλλον για όσους χρησιμοποιούν το VIP lounge στον τελευταίο όροφο.

Διάβασε ακόμη – Dolce & Gabbana: Η νέα επιβλητική boutique του οίκου στη Seoul

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Instagram/ @retalifocus

Διάβασε ακόμη