Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιατί η απολέπιση στο δέρμα είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni, αναλύει τους λόγους.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε την σημασία της απολέπισης και τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα μας. Η σωστή απολέπιση είναι μία διαδικασία περιποίησης του δέρματος που βοηθά στην απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα, αλλά και στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας στο σώμα.

Το δέρμα μας, μέχρι την ηλικία των 20, ανανεώνεται περίπου κάθε 30 ημέρες – ο ρυθμός αυτός επιβραδύνεται όσο μεγαλώνουμε. Η επιβράδυνση αυτή, έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας, και μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της όψης της επιδερμίδας. Και, ενώ για τους παραπάνω λόγους πολύ συχνά εντάσσουμε την απολέπιση στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, δε δίνουμε την ίδια προσοχή και έμφαση για το σώμα.

Γνωρίζεις ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, και χρειάζεται συνεχώς φροντίδα, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να μας προστατεύει από τις “επιθέσεις” του εξωτερικού μας περιβάλλοντος; Η τακτική απολέπιση του δέρματος είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας, την αποφυγή της θαμπής και τραχιάς όψης – αλλά και της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.

Διάβασε ακόμη – Μεσοθεραπεία: Η ιδανική θεραπεία πριν από το καλοκαίρι

Η απολέπιση διατηρεί το δέρμα λείο και σφριγηλό

Χάρη στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η επιδερμίδα γίνεται άμεσα πιο πιο λεία και απαλή, καθώς “ανοίγουν” οι πόροι, και έτσι μπορεί να αναπνέει. Σταδιακά, η διαδικασία της απολέπισης βοηθά και στην αναγέννηση των κυττάρων, και, επομένως, στη διατήρηση της σφριγηλότητας, αλλά και της λάμψης.

Η απολέπιση ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων σε μεγαλύτερο βαθμό

Το δέρμα που έχει απολεπιστεί, μπορεί να απορροφήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα προϊόντα περιποίησης. Αυτό σημαίνει, ότι το δέρμα ενυδατώνεται καλύτερα, απορροφά τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης περισσότερο και ενισχύει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε (παράγοντες ενυδάτωσης, συστατικά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα κλπ.) λειτουργούν στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους.

Διάβασε ακόμη – Κυτταρίτιδα: Μασάζ με βεντούζες για απίστευτα αποτελέσματα

Η απολέπιση βοηθά στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας

Με τις κινήσεις που κάνουμε κατά την εφαρμογή του απολεπιστικού αυξάνεται η μικροκυκλοφορία στην περιοχή, γεγονός που έχει ευεργετικές ιδιότητες, όπως είναι η αίσθηση ευεξίας, η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας κ.ά.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η απολέπιση είναι τόσο σημαντικό βήμα στην εβδομαδιαία περιποίηση του δέρματος του σώματός μας.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη