Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Η Μαρίνα Βροντή είναι “Η Ψιλικατζού” στη νέα θεατρική παράσταση της ΕΘΑΛ

Μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου μπεστ σέλερ βιβλίου.

Η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει την θεατρική διασκευή του ομώνυμου μπεστ σέλερ βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, “Η Ψιλικατζού”.

Μια Ψιλικατζού μας αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Μας μιλάει για τις εικόνες της καθημερινότητάς της, εικόνες μιας Ελλάδας που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό αλλά και για το προσωπικό της δράμα. Τον  δρόμο προς τη μητρότητα. Με έναν πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα. 

Το  έργο ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή Δημήτρη Καρατζιά και σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου. Τα  σκηνικά υπογράφει η Έλενα Κοτασβήλι, τα κοστούμια ο Αντρέας Αντωνίου, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς και τα video ο Γιώργος Αλεξάνδρου. Βοηθός σκηνοθέτη η Νίκη Παύλου. Την Ψιλικατζού ερμηνεύει η Μαρίνα Βρόντη. Μαζί της επί σκηνής η Άνθη Κάσινου.

Παραστάσεις: 1, 16, 17, 20 στις 20:00, Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσό, και 21 & 22 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία.

Info: τηλ.: 25877827, www.soldoutticketbox.com

Διάβασε ακόμη