Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

3 τρόποι να εξαφανίσεις τις καφέ κηλίδες στο σώμα χωρίς λέιζερ

Μερικές αλλαγές στην skincare routine σου θα κάνουν τη διαφορά.

Καθώς περνούν τα χρόνια, τόσο λόγω ηλικίας, όσο και της έκθεσης στον ήλιο, μικρά καφέ σημάδια ξεκινούν να “κοσμούν” το σώμα, τα οποία σιγά σιγά συσσωρεύονται καλώντας για άμεση αντιμετώπιση.

Διάβασε ακόμη – Spring trends 2024: 7 τάσεις ομορφιάς που προτείνουν οι διάσημοι οίκοι για την άνοιξη

Ο πιο εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις τις καφέ κηλίδες στο σώμα είναι φυσικά με τεχνικές διαδικασίες στο γραφείο του δερματολόγου. Οι καφέ κηλίδες στο σώμα μπορούν ωστόσο να αντιμετωπιστούν και με “φυσικό” τρόπο στο σπίτι, δηλαδή κάνοντας μερικές πολύ στρατηγικές αλλαγές στη skincare ρουτίνα αλλά και στον τρόπο ζωής σου:

  1. Προστατέψουαπό τον ήλιο

Για μία ακόμα φορά, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Γι’ αυτό λοιπόν είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατεύεσαι από τον ήλιο: Απόφευγε την έκθεση σε αυτόν τις ώρες που είναι πιο καυτός, δηλαδή από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και φυσικά μην ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα και να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες.

Διάβασε ακόμη – Βιταμίνη C: Ποια τα οφέλη της και πότε είναι η καλύτερη στιγμή να την εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου

Director‘s Note: Τα αντηλιακά σπρέι είναι τα πλέον ιδανικά για την εύκολη ανανέωση της αντηλιακής προστασίας μέσα στη μέρα (ολόχρονα).

  1. Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση

Η χημική απολέπιση με ένα προϊόν με AHA, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των καφέ κηλίδων στο σώμα, αφήνοντας την επιδερμίδα αισθητά πιο λεία και φωτεινή.

  1. Χρησιμοποίησε μια λευκαντική κρέμα

Στην αγορά υπάρχουν πλέον δερμοκαλλυντικά που συμβάλλουν στη διόρθωση της υπερμελάγχρωσης. Ακόμα κι αν δεν βρεις μια λευκαντική κρέμα ειδική για καφέ κηλίδες στο σώμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τοπικά μία κρέμα προσώπου. Μερικά από τα συστατικά στα οποία αξίζει να “επενδύσεις” είναι η νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, οι οποίες βοηθούν με τον αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων στο σώμα και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα.

Αν οι καφέ κηλίδες στο σώμα αυξάνονται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου ή μετατρέπονται σε έπαρμα, αναζήτησε τη συμβουλή του γιατρού σου, καθώς υπάρχει περίπτωση να είναι μελάνωμα.

 

Πηγή: harpersbazaar.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη