Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Fall season hair: Ανανέωσε τα μαλλιά σου για να υποδεχθείς τη νέα σεζόν

Η hairstylist Όλια Ιακώβου σου δίνει συμβουλές για τη σωστή περιποίηση και την επιλογή χρώματος για το φθινόπωρο.

Η νέα σεζόν έχει είδη αρχίσει και τα μαλλιά όλων μας μετά το καλοκαίρι χρειάζονται ανανέωση. Σίγουρα μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά μας είναι αρκετά αφυδατωμένα και χρειάζονται άμεσα ενυδάτωση αλλά και  πρωτεϊνικά στοιχεία για να επανέλθουν.

Διάβασε ακόμη – Οι SOS κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις το τέλειο νυφικό χτένισμα

Εκτός όμως από τα θεραπευτικά στοιχεία σίγουρα χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο που θα μας προετοιμάσει για να δεχθούμε τον χειμώνα με ένα νέο υπέροχο λουκ πάντα βασισμένο στο τι ταιριάζει στην κάθε μια από εμάς.

Στο πρώτο σου ραντεβού στο κομμωτήριο μετά το καλοκαίρι φρόντισε να κάνεις υπηρεσίες που θα σου επαναφέρουν την καλή ποιότητα στα μαλλιά. Πρώτα, πρέπει να χτίσεις σταθερότητα στα μαλλιά σου για να είναι έτοιμα στο δεύτερο ραντεβού να ανανεωθούν και να γίνει ολοκληρωμένη αλλαγή.

Άρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια θεραπεία ενυδάτωσης ή πρωτεΐνης και σίγουρα ένα καλό κόψιμο για αρχή.

Διάβασε ακόμη – Blonde balayage: Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να κάνεις αυτή την τεχνική στα μαλλιά σου

Στο δεύτερο και σημαντικότερο σου ραντεβού θα γίνει η ανανέωση και θα χτίσεις τα μαλλιά που θα έχεις για το χειμώνα. Η Όλια σου προτείνει υπέροχες φυσικές τεχνικές χρώματος. Όταν λέμε φυσικές εννοούμε να σου ταιριάζουν, να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου και να σου δίνουν φως και κίνηση. Επίσης να δένουν ομαλά με τις φυσικές σου βάσεις χωρίς να φαίνονται έντονες διαβαθμίσεις χρωμάτων.

Τα χειμερινά looks που λατρεύουμε είναι πολλά και καλύπτουν όλες τις αποχρώσεις και όλα τα πρόσωπα και στυλ. Να θυμάσαι οτι η συμβουλευτική πριν από κάθε αλλαγή είναι το παν γιατί δεν ταιριάζουν όλα σε όλες.

Πιο κάτω θα δεις κάποιες από τις πρώτες αλλαγές σε χρώμα και κόψιμο για την νέα σεζόν:

Layered honey bronde – Απαλά εσσωτερικά φιλλαρίσματα, αφέλειες και καμπύλες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Bronde balayage σε χρυσούς τόνους –  Χρυσό πολύ ανοιχτόχρωμο bαlayage με πιο φωτεινά frame lights σε καστανόξανθη φυσική βάση. Ένα medium length στο μήκος των μαλλιών.

Χρυσά cream highlights με αρκετή διάσταση σε όλα τα μαλλιά και frame lights για να δίνουν φως στο πρόσωπο. Μια τεχνική που δίνει αρκετό βάθος στα μαλλιά. Χρυσά μαλλιά που το αποτέλεσμα δίχνει απόλυτα φυσικό. Medium long μήκος χωρίς καθόλου φιλλαρίσματα. 

Πολύ ανοιχτόχρωμο ξανθό balayage σε τόνους του μπεζ. Με έντονα frames χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος αντάυγειας. Ένα ομαλό πολύ φωτεινό ξανθό. Long length με εσσωτερικά φιλλαρίσματα και μακριές αφέλειες μπροστά. 

Βελουδένιο μαύρο (the velvet black) – Ένα πολύ λαμπερό μαύρο χρώμα που παρόλο του οτι είνβαι πολύ σκουρόχρωμο, έχει λάμψεις και είναι πολύ φωτεινό. Ένα medium length με απαλά εξωτερικά φιλλαρίσματα και φράντζες μεσαίου μήκους. 

Ευχαριστίες στη hairstylist και δημιουργό του Lagom By Olia, Όλια Ιακώβου, Instagramoliaiacovou, FacebookOliaIacovou Hairstylist, Τηλ.: 22004067.

Φωτογραφία: Pinterest

Διάβασε ακόμη