Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Έξυπνα tricks για να καθαρίσεις τα ρούχα σου αν λερώθηκαν από το foundation

Μάθε πώς μπορείς να “σώσεις” τα ρούχα σου.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να λερώσεις με makeup τα πουκάμισα, τις μπλούζες και τα φορέματά σου καθώς τα βάζεις ή τα βγάζεις για να ντυθείς; Ή κάτι ακόμα πιο συνηθισμένο, πόσες φορές έχεις λερώσει το πουκάμισο του φίλου σου όταν τον αγκαλιάζεις;

Διάβασε ακόμη – Salma Hayek: Η εντυπωσιακή της εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά

Κι επειδή η ερώτηση είναι ρητορική και φανταζόμαστε σού έχει τύχει και σένα άπειρες φορές, καταρχάς να σου πούμε ότι υπάρχουν μερικά έξυπνα hacks που μπορείς να κάνεις για να καθαρίσεις τα ρούχα σου και… ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η σύνθεση των foundations κολλάει πολύ εύκολα στο ύφασμα, όμως υπάρχουν λύσεις για να καθαρίσεις τα ρούχα σου με ή χωρίς πλύσιμο στο πλυντήριο.

Καταρχάς έχε υπόψη σου ότι η αυτόματη κίνηση του να πιάσεις το makeup remover για να καθαρίσεις τον λεκέ, παρ´ότι αρχικά είναι λογική, τελικά ίσως κάνει τα πράγματα χειρότερα οπότε είναι καλύτερο να αποφεύγεται. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα προϊόντα ντεμακιγιάζ περιέχουν λάδι, το οποίο είναι μια χαρά για το δέρμα αλλά όχι και για τα ρούχα σου, καθώς ενδέχεται να τα καταστρέψει (στη χειρότερη) ή να αφήσει πιο έντονους λεκέδες (στην καλύτερη). Επίσης, ανάλογα με το αν είναι oil-free ή oil-based το foundation, αλλάζει και η μεταχείριση του λεκέ.

Αν το makeup σου (foundation, BB cream, ενυδατική ή αντηλιακό με χρώμα) έχει ως βάση του το λάδι:

Τρίψε απαλά τον λεκέ με ένα καθαριστικό για τα πιάτα, ειδικό για τα λίπη. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσεις τα έλαια που περιέχει το foundation.

Αν το makeup σου είναι oil-free:

Εάν είναι oil-free, τρίψε τον λεκέ με λίγο αφρό ξυρίσματος. Αν δεις ότι επιμένει, ανάμειξε λίγες σταγόνες οινόπνευμα στον αφρό, και τέλος πλύνε το στο πλυντήριο για να καθαρίσει τελείως το ύφασμα.

Πηγή: Madame Figaro, Missbloom

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη