Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πώς να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation αν έχεις μαυρίσει από τον ήλιο

Κάνε τη σωστή επιλογή στο χρώμα του foundation σου τώρα που καλοκαιριάζει.  

Για αρχή, να πούμε το προφανές: οφείλεις να αλλάζεις την απόχρωση του foundation ανάλογα με τις εποχές, και όταν μιλάμε για το καλοκαίρι, ο παραπάνω κανόνας καλό είναι τηρείται. Διαφορετικά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά για το πρόσωπο και το μακιγιάζ σου, αφού η διαφορά χρώματος σε σχέση με το πιο μαυρισμένο, ενδεχομένως, δέρμα σου, θα είναι αισθητή.

Διάβασε ακόμη – Απολέπιση προσώπου και σώματος: Τι πρέπει να γνωρίζεις και πόσο συχνά πρέπει να την κάνεις

Πώς θα κάνεις τη σωστότερη επιλογή foundation ωστόσο, ιδίως από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις ποιο θα είναι το τελικό μαύρισμα που θα αποκτήσεις; Κι επειδή δεν σε συμφέρει οικονομικά να αγοράσεις δύο ή παραπάνω καλυπτικά διαφορετικών τόνων, σου προτείνουμε την εξής ευέλικτη λύση: το αντηλιακό ή την ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Διάβασε ακόμη – Ανακάλυψε τα 2 πολυτελή αρώματα που θα σε ταξιδέψουν στο μαγευτικό Παρίσι

Ο λόγος που τα προτιμάμε είναι γιατί το χρώμα που περιέχεται στις συνθέσεις τους είναι ήπιο, πιο ανάλαφρο και όχι τόσο bold, ενώ απλώνεται και απορροφάται ομοιόμορφα από την επιδερμίδα, έχοντας ένα second skin εφέ σε αυτή. Επιπλέον, πολλά από αυτά υποστηρίζουν φόρμουλες που κάνουν το χρώμα να προσαρμόζεται στο pH της κάθε επιδερμίδας και να παίρνει, στην ουσία, το χρώμα της. Πράγμα απίστευτα βολικό, αφού στην ουσία μπορείς να το φοράς σχεδόν όλο το χρόνο, ακόμα και με το πρώτο μαύρισμα.

Αναλυτικότερα τα οφέλη ενός αντηλιακού με χρώμα:

Μπορούμε με ευκολία να πούμε ότι πρόκειται για υβριδικά (πολυχρηστικά) προϊόντα που επιτελούν διάφορους ρόλουςαντηλιακής προστασίας, καλλυντικής χρήσης, ενυδάτωσης και θρέψης. Άνετα μπορούν να αντικαταστήσουν το foundation σου, καμιά φορά ακόμα και την ενυδατική σου. Κι αν θες να βρεις έναν τρόπο να κάνεις skip στο αντηλιακό επειδή δεν σου αρέσει η υφή ή τυχόν λευκά υπολείμματα που αφήνει, τότε το αντηλιακό με χρώμα θα γίνει το νέο σου αγαπημένο item.

Δες το σαν ένα προϊόν που έρχεται να αντικαταστήσει το foundation σου, καθώς συνήθως χαρίζει ένα ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα και μια ελαφριά κάλυψη, καθιστώντας περιττή τη χρήση άλλου καλυπτικού προϊόντος. Ταυτόχρονα (και κυρίως) προστατεύει το πρόσωπό σου από τη βλαβερή ακτινοβολία και σου λύνει τα χέρια, αφού πρακτικά έχεις ένα μόνο προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιείς αντί για περισσότερα. Τέλος, πολλά χαρίζουν και ενυδάτωση και είναι ιδανικά για τις γυναίκες που θέλουν μια κρέμα για όλες τις ανάγκες τους: κάλυψη, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη