Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Διατροφή και άσκηση: Τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε σύμφωνα με τον personal trainer

O Gilbert Barouki μας δίνει συμβουλές για να τα αποφύγουμε.

Της Νικόλ Ζένιου

Εσύ ξέρεις ποια είναι τα τέσσερα βασικά λάθη, που πολλές φορές κάνουμε, τόσο στη διατροφή όσο και την άσκηση; Δες παρακάτω την απάντηση του personal trainer και ιδιοκτήτη του personal training studio Ground Eight στη Λεμεσό, αλλά και πώς θα τα διορθώσεις και θα βελτιώσεις κατά πολύ την ποιότητα της καθημερινότητας και της υγείας σου.

Διάβασε ακόμη – 6+1 συμβουλές από τον personal trainer Gilbert Barouki για να χάσεις βάρος

Ποια είναι τα 4 λάθη που κάνουμε

1. Αποκλείεις ολόκληρες ομάδες τροφών από το πρόγραμμά σου, όπως οι υδατάνθρακες. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, αφού δεν πρέπει να αφαιρέσεις τελείως τους υδατάνθρακες  από τη διατροφή σου.

2. Μειώνεις σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων με αποτέλεσμα να τρως ελάχιστο. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι κάνεις εξαιρετική δουλειά τις πρώτες μέρες ή εβδομάδες, και ότι χάνεις αισθητά κιλά αλλά ο μεταβολισμός σου στην πορεία θα επιβραδυνθεί πολύ και θα φτάσεις σε ένα όριο. Επίσης αυτό μπορεί να έχει και αρνητικές ψυχικές επιπτώσεις. Η μακροπρόθεσμη συνέπεια ξεπερνά τη βραχυπρόθεσμη ένταση.

3. Θέλεις να δεις αποτελέσματα άμεσα και βάζεις πολύ ένταση στο γυμναστήριο ενώ είσαι ακόμα στην αρχή. Μέγα λάθος. Πρέπει να είσαι χαλαρή και να ξεκινήσεις σταδιακά για να προσαρμοστεί σωστά το σώμα σου. Ένας τραυματισμός μπορεί εύκολα να συμβεί αν δεν είστε προσεκτική, ειδικά ως αρχάρια.

4. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Δεν πρέπει να συγκρίνεις το ταξίδι σου με το ταξίδι κάποιου άλλου, ο μόνος ανταγωνισμός είναι ο προηγούμενος εαυτός σου. Στόχευσέ στην πρόοδο και γιόρτασε κάθε μικρό βήμα που κάνεις και οδηγεί στην πρόοοδο.

Διάβασε ακόμη