Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Travel blog: 6 μοναδικά πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Αίγυπτο

O travel blogger, Μιχάλης Ξενοφώντος σε ταξιδεύει στη βορειοανατολική Αφρική και σου δίνει χρήσιμα tips.

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με αμέτρητα μέρη για να επισκεφθείς, ειδικά εάν είσαι λάτρης της ιστορίας. Δυσκολεύτηκα αρκετά είναι η αλήθεια για να γράψω 6 πράγματα τα οποία σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις!

1. Να επισκεφθείς εννοείται κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς και ιστορικούς ναούς στο κόσμο στην περιοχή του Ασουάν και του Λούξορ με απίστευτα χρωματιστά ιερογλυφικά όπως The Temple of Horus at Edfu, Abu Simbel, Philae temple, Karnak, Luxor temple και Hatshepsut είναι μερικοί από τους ναούς που επισκεφθήκαμε.

2. Βαρκάδα στο Νείλο από την πόλη του Ασουάν με φελούκα ή μικρή βάρκα μέχρι τα Nubian village. Στη διαδρομή θα απολαύσεις μοναδικές εικόνες από τη ζωή τον ντόπιων που ζουν δίπλα στο Νείλο. Τα μικρά αυτά χωριά κατοικούνται εδώ και 8000 χρόνια από τους “Nubians” οι οποίοι ήρθαν από το διπλανό Σουδάν, για αυτό και έχουν πιο σκουρόχρωμο δέρμα, δική τους διάλεκτο και σίγουρα θα νιώσεις πραγματικά πως βρίσκεσαι στην Αφρική. Ο λόγος που αυτά τα χωριά έγιναν πόλος έλξης επισκεπτών είναι τα πολύχρωμα σπίτια των ντόπιων τα οποία πραγματικά είναι σαν να έχουν βγει από παραμύθι.

3. Βόλτα με αερόστατα πάνω από την κοιλάδα των βασιλέων (Λούξορ). Αν και για την συγκεκριμένη δραστηριότητα φημίζεται η Καππαδοκία, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή και στο Λούξορ. Σαφώς πιο οικονομική αφού σε αντίθεση με την Καππαδοκία όπου οι τιμές κυμαίνονται στα 150 ευρώ το άτομο, στο Λούξορ μπορείς να βρεις τιμές από 25 ευρώ. Σίγουρα εμπειρία ζωής!

4. Κατάδυση στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Αίγυπτος έχει την τύχη να βρέχετε από την Ερυθρά θάλασσα και σε διάφορες περιοχές τις μπορείς να απολαύσεις από τους πιο υγιής κοραλλιογενείς υφάλους στο κόσμο με πανέμορφα χρώματα, εννοείται παρέα με χελώνες, σαλάχια και πολύχρωμα ψάρια.

5. Επίσκεψη στο μοναδικό από τα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου που σώζεται σήμερα. Στη πυραμίδα του Χέοπα της Γκίζας. Εδώ τα λόγια είναι περιττά, το μόνο που έχω να πω είναι να μην χάσεις την ευκαιρία να μπεις μέσα στην πυραμίδα, εκτός και εάν είσαι κλειστοφοβικοί.

6. Κολύμπι με άγρια δελφίνια. Ναι δεν χρειάζεται να επισκεφθείς κανένα ενυδρείο σε κανένα μέρος του πλανήτη για να πραγματοποιήσεις ένα από τα μεγαλύτερα παιδικά σου όνειρα (τουλάχιστον τον περισσότερων ανθρώπων). Μπορείς όμως να πάρεις την 3ωρη πτήση (μέσω Κάιρο) για Χουργκάντα ή Μάρσα Αλάμ από όπου μπορείς να επισκεφθείς τον ύφαλο “Sataya reef” για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία την οποία θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή. Τον ύφαλο επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες ελεύθερα δελφίνια (spinners dolphins) τα οποία είναι απίστευτα φιλικά από τη φύση τους αλλά και λόγω της σχεδόν καθημερινής παρουσίας ανθρώπων. Να θυμάσαι ότι πάντοτε υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην τα πετύχεις εκεί. Αυτή όμως είναι η μαγεία της φύσης. Θυμάμαι σαν χθες την ανυπομονησία σε όλη τη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε. Μετά ήρθε η λύτρωση, η απερίγραπτη χαρά που στο τέλος συναντηθήκαμε με αυτά τα πανέξυπνα πλάσματα.

Instagram: @Cypriot traveller

Διάβασε ακόμη