Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Cottagecore:  Η τάση που αγαπούν ξανά οι fashionistas και πώς να την υιοθετήσεις

Αυτή η τάση αξίζει την προσοχή σου για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Εάν είσαι χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα του Instagram και TikTok, είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχεις δει κάτι σχετικό με την τάση που ονομάζεται “Cottagecore”. Η πρώτη εμφάνισή της έγινε πριν από σχεδόν δύο χρόνια και οφείλεται κυρίως σε δύο πράγματα. Αφενός, την καραντίνα που περάσαμε λόγω του Covid-19 και μας έκανε να θέλουμε να αφήσουμε τις πόλεις και να πάμε στην εξοχή. Αφετέρου, στην εμφάνιση της σειράς “Bridgerton” που έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή πολλών σινεφίλ, αλλά και γυναικών που αγαπούν τη μόδα. Στο άκουσμα της τάσης “Cottagecore”, το μυαλό πηγαίνει αυτομάτως σε μία γυναίκα που φορά αέρινα φορέματα με φουσκωτά μανίκια και βρίσκεται στη φύση. Ωστόσο, το εν λόγω trend περιλαμβάνει περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Διάβασε ακόμη – 5 συμβουλές μόδας για τον Μάιο για αναβαθμισμένο στιλ

Η συγκεκριμένη τάση, αλλά και ο χρόνος εμφάνισής της, δηλαδή μετά την πανδημία συμβόλιζε την ανάγκη των γυναικών για περισσότερη άνεση όσον αφορά στο ντύσιμό μας, αλλά και μεγαλύτερη επαφή με τη φύση. Εάν χρειαζόταν να προσδιορίσουμε ακόμα περισσότερο την αισθητική των ρούχων που αφορούν την τάση “Cottagecore”, θα ήταν εκείνα που φορούσε μία γυναίκα όταν βρίσκεται σε εξοχική κατοικία. Είναι τα ρούχα που δεν σχετίζονται με τον corporate χαρακτήρα της ή τα street style σύνολα που επιλέγει να φορά στην πόλη.

Η αισθητική της συγκεκριμένης τάσης αποπνέει έναν πολύ ξεχωριστό αέρα ρομαντισμού με μια πινελιά πρακτικότητας, η οποία σαφώς και απαιτείται απαιτείται για τη ζωή σε μια φάρμα ή σε ένα σπίτι που βρίσκεται μέσα στην φύση. Κάπως έτσι, τα φορέματα με τονισμένους ώμους, τα λουλουδάτα μοτίβα, τα ρούχα που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική patchwork, οι δαντέλες, οι κορσέδες, τα κοσμήματα με χρωματιστές χάντρες και τα πλεκτά κομμάτια αναδεικνύοντας ως οι καλύτεροι και πιo stylish εκφραστές της εν λόγω τάσης.

Διάβασε ακόμη – Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να σταματήσεις το υπερβολικό shopping

Φυσικά, αυτή την τάση μπορείς να την προσαρμόσεις και στο ντύσιμο που φοράς στην καθημερινότητά σου. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε κάποια looks που θα σε εμπνεύσουν.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη