Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Sun of Sound: Έκθεση φωτογραφίας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Celine

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος Hedi Slimane παρουσιάζει εμβληματικά πορτρέτα μουσικών όπως Amy Winehouse, Lou Reed, Keith Richards και πολλών άλλων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Celine ανακοίνωσε ότι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Κίνα, θα φιλοξενηθεί στην Almine Rech Gallery στη Σαγκάη αυτόν το μήνα. Η έκθεση με τίτλο “Sun of Sound” είναι επίσης η πρώτη ατομική του σχεδιαστή μόδας από το 2014.

Ο Hedi Slimane εκτός από την εκτεταμένη επιρροή του στη βιομηχανία της μόδας και τη σιλουέτα slim-cut που έχει ταυτιστεί με το όνομά του, εστιάζει πάντα στην αναπαράσταση της νεολαίας στο οπτικό του έργο και ανακαλύπτει ξανά τον τρόπο, με τον οποίο τεκμηριώνεται η ροκ και οι μουσικοί και τα συγκροτήματα αποτυπώνονται από τη φωτογραφική κάμερα.

Η έκθεση είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία ήχου και εικόνας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πορτρέτα μουσικών με τον φακό του Slimane, της Amy Winehouse, του Lou Reed, του Keith Richards και άλλων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης έργα από προηγούμενες συλλογές όπως “Berlin” (2003) στην οποία καταγράφει τη μουσική σκηνή του Βερολίνου και “London, Birth of a Cult” που περιγράφει την καθημερινή ζωή του νεαρού, τότε άγνωστου Βρετανού ροκ σταρ Pete Doherty, ο οποίος συμβόλιζε τη νέα γενιά πανκ ροκ μουσικών του Λονδίνου.

“Γνωστές για την μινιμαλιστική και ασπρόμαυρη αισθητική τους, οι νεκρής φύσης φωτογραφίες του έχουν γίνει “σιωπηλές εκφράσεις της νεολαίας” όπως αναφέρεται  σε ανακοίνωση της γκαλερί.

Η μουσική υπήρξε ανέκαθεν ο ακρογωνιαίος λίθος της οπτικής γλώσσας του Slimane, από τα πρώτα χρόνια του στον χώρο της μόδας, όταν επισκεπτόταν σύμβολα της νυχτερινής ζωής του Παρισιού, όπως το Le Palace και το Les Bains Douches. Τότε καλούσε νέους μουσικούς να βαδίσουν στην πασαρέλα, μεταξύ άλλων τους Sunflower Bean, The Paranoyds, The Garden, Cherry Glazerr.

Μια συναρπαστική ηχητική εγκατάσταση, η οποία αναδεικνύει την εξερεύνηση της μουσικής από τον Slimane περιλαμβάνεται επίσης στην έκθεση “Sun of Sound”.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: instagram/ @hedislimane, @cruvoir

Διάβασε ακόμη