Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Bag to school: Πως επιλέγουμε τη σωστή τσάντα για το σχολείο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Από την Νικη Βρυωνίδου

Αν το σκεφτείς καλά, κάθε φάση της ζωής µας είναι συνδεδεµένη µε µία τσάντα. Η τσάντα του σχολείου, η τσάντα του πανεπιστηµίου, η τσάντα της καθηµερινότητας, η τσάντα του γυµναστηρίου, η τσάντα του ταξιδιού και η λίστα συνεχίζεται. Και κάθε φορά αυτά που σκεφτόμαστε, για να επιλέξουµε ποια τσάντα θα είναι εκείνη που θα µας συντροφεύει, είναι να είναι ελαφριά, εργονοµική, ευρύχωρη, αλλά και γουστόζικη. Μία εταιρεία έχει συνδέσει το όνοµά της µε όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχνουµε σε µία τσάντα και δεν είναι άλλη από την EASTPAK.

Αναλόγως λοιπόν, των αναγκών µας, η εταιρεία µάς προτείνει πληθώρα επιλογών που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις.

  • Νηπιαγωγείο

Η τσάντα του νηπιαγωγείου επιλέγεται συνήθως από τους γονείς για τα παιδιά τους όταν αυτά αρχίζουν τη σχολική τους ζωή. Εδώ παίζει φυσικά ρόλο το µέγεθος, το οποίο πρέπει να είναι ανάλογο µε το ύψος του παιδιού, δηλαδή η τσάντα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ µεγάλη αλλά ούτε και µικρή, αφού τα παιδιά έχουν µαζί τους αρκετά πράγµατα. Χρειάζεται επίσης, να είναι φτιαγµένη από ελαφριά υλικά και να µπορεί να καθαρίζεται εύκολα. Μία τσάντα µε χαρούµενα σχέδια και χρώµατα είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τους µικρούς κατόχους. Σε αυτήν την ηλικία σηµαντική και πολύ χρήσιµη είναι και η τσάντα φαγητού, σε περίπτωση που το παιδί µεταφέρει το φαγητό του στο σχολείο. Πρέπει να είναι ποιοτικής κατασκευής και να διατηρεί το φαγητό σε καλή κατάσταση.

  • ∆ηµοτικό

Σε αυτήν τη φάση της σχολικής ζωής, η τσάντα µεγαλώνει µαζί µε το παιδί, ενώ αποκτά θήκες για εργονοµία και φέρει σχέδια και χρώµατα που αγαπούν οι µικροί µαθητές. Τα παιδιά τείνουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο να επιλέγουν το σχέδιο αλλά και το χρώµα που τους ταιριάζει, ωστόσο, το πιο σηµαντικό είναι η τσάντα να είναι ελαφριά αφού, έτσι κι αλλιώς, θα κουβαλούν αρκετό βάρος για το σώµα τους. Η διαµερισµατοποίηση, δηλαδή η κατανοµή των πραγµάτων σε κρυφές θήκες, είναι το κλειδί και µία τσάντα ώµου µε αρκετές θήκες θα εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό. Ας µην ξεχνάµε και τις κασετίνες που και αυτές θα πρέπει να είναι ανθεκτικές, αλλά και να ταιριάζουν µε το ύφος του σακιδίου.

Χρήσιμο tip

Τοποθετούµε πάντα τα πιο βαριά αντικείµενα στο πίσω µέρος της τσάντας, όπως τα ογκώδη βιβλία και τα τετράδια, ώστε να εφάπτονται µε την πλάτη και µην επιβαρύνουν µε περισσότερο βάρος τα παιδιά.

  • Γυµνάσιο – Λύκειο

Μία σχολική τσάντα είναι το σήµα κατατεθέν για κάθε µαθητή και ειδικά γι’ αυτούς που φοιτούν στο Γυµνάσιο και το Λύκειο. Ένα ανθεκτικό, αλλά και στυλάτο σακίδιο πλάτης είναι σίγουρα το απαραίτητο αξεσουάρ, για να ξεκινήσουν δυναµικά το σχολείο! Το backpack, όπως έχει αναφερθεί, είναι δεδοµένο ότι πρέπει να διαθέτει αρκετές θήκες γιατί δεν βοηθάει µόνο στην καλή οργάνωση των βιβλίων, αλλά κυρίως συµβάλλει στο να µοιράζεται ίσα το βάρος και να µην καταπονείται η πλάτη των µαθητών. Τα χρώµατα και τα σχέδια σε αυτήν την ηλικία γίνονται πιο ουδέτερα και επικρατούν κυρίως τα µονόχρωµα σακίδια, χωρίς να απουσιάζουν και οι επιλογές µε σχέδια και µοτίβα.

Χρήσιμο tip

Λόγω του ότι τα παιδιά κουβαλούν αρκετό βάρος, χρειάζεται να διαπιστώσουν σε ποιο σηµείο πάνω τους είναι πιο άνετο το σακίδιο πλάτης και να σφίξουν τα λουριά για να είναι η τσάντα κολληµένη στο σώµα. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή για να µην επιβαρυνθούν οι ώµοι.

  • Teenager – Φοιτητές

Σε αυτήν την ηλικία οι τσάντες αποκτούν και έναν πιο lifestyle χαρακτήρα, αφού είναι χρήσιµες και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες εκτός σχολείου ή πανεπιστηµίου, όπως είναι το γυµναστήριο, αλλά και οι καθηµερινές ασχολίες. Σχεδιασµένες έτσι ώστε να υπάρχουν αρκετές θήκες για την καλύτερη οργάνωση, αλλά και χώρος για το απαραίτητο µπουκάλι του νερού, οι τσάντες αποκτούν λίγο πιο κοµψό και σοβαρό ύφος µε τις τριχρωµίες να δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στα σακίδια πλάτης.

Χρήσιμο tip

Η χωρητικότητα αλλά και η άνεση στη χρήση είναι τα δύο ζητούµενα, στα οποία δίδεται η µεγαλύτερη σηµασία, αφού πρόκειται για ένα σακίδιο πλάτης που θα σε συντροφεύει σχεδόν παντού.

  • Lifestyle σακίδια

Γενικά οι τσάντες είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινότητάς µας και µας βοηθούν τόσο στην οργάνωση, αλλά και στο να έχουµε µαζί µας όλα όσα χρειαζόµαστε, για να είµαστε λειτουργικοί και άνετοι. Τσαντάκια µέσης, σακίδια ταξιδιών, τσαντάκια για τα κινητά, τσάντες για laptop είναι µόνο µερικά απαραίτητα κοµµάτια για την everyday ζωή µας. Επιλέγουµε αυτά που ταιριάζουν στο στυλ, την προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες µας.

INFO

Η EASTPAK είναι µια µάρκα διεθνούς παρουσίας, η οποία ιδρύθηκε το 1952. Ειδικεύεται στον σχεδιασµό και στην ανάπτυξη µιας µεγάλης σειράς προϊόντων, αποτελούµενης από τσάντες, σακίδια, ταξιδιωτικές αποσκευές και αξεσουάρ. Με τη συνεχή της ανάπτυξη και καινοτοµία, η EASTPAK έχει γίνει η top φίρµα σακιδίων στον κόσµο, διαθέτοντας σήµερα ένα δίκτυο, µε πέραν των 6.000 σηµείων πώλησης σε διάφορες χώρες και στις πέντε ηπείρους, συµπεριλαµβανοµένου και του καταστήµατος στην Κύπρο. Σήµερα, η EASTPAK βρίσκεται σε συνεχή προσπάθεια δηµιουργίας διαφορετικών προϊόντων µε ανθεκτική ποιότητα, καινοτόµες και µοναδικές ιδέες, αλλά και εγγύηση 30 χρόνων όπως µας έχει συνηθίσει. Στόχος της εταιρείας είναι να µάς προσφέρει πάντα υπέροχες εµπειρίες.

Websites: Eastpak

∆ιεύθυνση: Λευκωσία: ∆ιγενή-Ακρίτα 81, 1070 / Τηλ.: 22 507 570

Διάβασε ακόμη