Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

“Kaiser Karl”: Νέα μίνι σειρά για τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας

Μια δραματική σειρά έξι επεισοδίων σχεδιάζει η Disney+.

Η Disney+ ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της να παρουσιάσει τη ζωή του θρυλικού εκλιπόντος σχεδιαστή, Karl Lagerfeld σε δραματική σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο “Kaiser Karl”, βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία του Γάλλου δημοσιογράφου, Ραφέλ Μπακέ του 2020. Ωστόσο, ο ίδιος ο τίτλος ήταν ένα ψευδώνυμο που δόθηκε στον Karl Lagerfeld από τον ιδρυτή του περιοδικού W, Τζον Φερτσάιλντ.

Σε δημοσίευμα του W αναφέρεται ότι η σειρά αναμένεται να είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου προσπάθεια από τότε που ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, κλονίζοντας τη βιομηχανία της μόδας και σηματοδοτώντας το τέλος της δεκαετιών, εξαιρετικά επιδραστικής θητείας του στους οίκους Fendi και Chanel.

Η πλοκή της σειράς “Kaiser Karl” θα ξεκινά το 1972, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Coco Chanel και στην αρχή της ανόδου του Γερμανού σχεδιαστή στην κορυφή της γαλλικής και παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας.

Αναλαμβάνοντας τη δεκαετία του 1980 το τιμόνι του οίκου, ο Karl Lagerfeld ήταν αποφασισμένος να φτάσει τόσο ψηλά όσο και ο συνάδελφός του Yves Saint Laurent. Το δράμα ακολούθησε γρήγορα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στον σύντροφο του Saint Laurent, Πιερ Μπερζέ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας “σχεδίασε” το ειδύλλιο του Saint Laurent με τον τότε δικό του σύντροφο, Γάλλο δανδή, Ζακ ντε Μπασέ.

Σύμφωνα με το Deadline, η σχέση του Karl Lagerfeld με τον Ντε Μπασέ θα έχει “κεντρική” θέση στην πλοκή της σειράς, παρέχοντας εικόνες για τη ρομαντική πτυχή της ζωής του που ο Karl Lagerfeld αρνιόταν ότι υπήρχε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αν και αναγνώρισε τη 19χρονη σχέση του με τον Ντε Μπασέ, ο οποίος πέθανε από AIDS το 1989, ο σχεδιαστής έκανε τη σχέση τους πλατωνική. “Αγάπησα απεριόριστα αυτό το αγόρι αλλά δεν είχα καμία φυσική επαφή μαζί του” είπε κάποτε ο μόδιστρος στη βιογράφο του ντε Μπασέ, Μαρί Οταβί.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία πίσω από την επιτυχημένη σειρά “Lupin” του Netflix.

Η σειρά “Kaiser Karl” θα γυριστεί στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε ακόμη