Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Αυτές είναι οι 15 στιγμές που καθορίζουν μια σχέση

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που αγγίξατε ο ένας τον άλλον, που κοιμήθηκες σπίτι του, που πήγατε ταξίδι. Αυτές είναι οι 15 στιγμές που καθορίζουν μια σχέση και θα τις θυμάσαι για πάντα.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που:

#1. Συζητήσατε μέχρι το πρωί

Οι αστρονόμοι λένε ότι χρειάζονται κάπου οχτώ λεπτά για να φτάσει το φως από τον ήλιο στη Γη. Τόσο νιώθεις περίπου ότι μιλάτε, αν και είναι πάνω από οχτώ ώρες. “Κοίτα τι ώρα πήγε!”, λέτε κι οι δύο και θυμώνετε που ξημέρωσε κιόλας. Είναι όμως καλό σημάδι αν θέλετε να κάνετε εκατομμύρια άλλα τέτοια…αστρικά ταξίδια μαζί.

#2. Φιληθήκατε

Ξέρουμε: αυτονόητο. Αλλά γίνεται να μην αναφέρουμε αυτή τη στιγμή; Δεν υπάρχει άλλο συναίσθημα σαν αυτό από το πρώτο φιλί.

#3. Σε σύστησε ως κοπέλα του

Είναι τόσο εφηβικό που σχεδόν σε εκπλήσσει. Γίνεται να μη συμβεί αυτό; Τώρα πια, είσαι δική του επισήμως.

Διάβασε ακόμη – Αυτές είναι οι τοξικές φράσεις που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου

#4. Πήρατε μαζί πρωινό

“Θέλεις καφέ;”, σε ρωτάει το επόμενο πρωί καθώς σηκώνεται απ’ το κρεβάτι και πάει στην κουζίνα. Σε παρακαλώ, σου λέει με την άνεση των κινήσεών του, μείνε.

#5. Είπες “σ’ αγαπώ”

Τη στιγμή αυτή μας καταπνίγει το άγχος: Κι αν με κοιτάξει ανέκφραστα; Μήπως είναι πολύ νωρίς… Ορίστε; Κι εσύ το ίδιο; Δόξα τω Θεώ!

#6. Έγραψες “Εμείς” σε e-mail στον φίλο σου,

Και δεν απάντησε “Εμείς; Ποιοι είστε εσείς;”.

#7. Μαλώσατε και τα ξαναβρήκατε

Ας είμαστε ειλικρινείς: αν δεν τσακώνεστε ποτέ, τότε κάποιος απ’ τους δυο δεν εκφράζεται αρκετά. Αντιμετώπισέ το σαν αλλαγή λαδιών: ένας υγιής τρόπος να καθαρίσεις τη μάκα και να επιστρέψεις στο ευχάριστο μέρος τη διαδικασίας.

#8. Ταξιδέψατε

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείτε πώς θα τα πάτε στο ταξίδι της ζωής από το δείτε πώς τα πάτε τις λίγες ώρες που κρατά το σύντομο ταξιδάκι σας. Τότε επίσης είναι που καθιερώνετε ποιος παίρνει τη θέση στο παράθυρο για την υπόλοιπη σχέση σας – γι’ αυτό βιάσου.

Διάβασε ακόμη – Backsliding: Τι είναι και τι σημαίνει για τη σχέση σου;

#9. Ψωνίσατε στο σουπερμάρκετ μαζί

Ξέρεις τι γεύση έχουν τα χείλη του μετά από την άσκηση ή αφού πιει μπίρα. Ξέρεις πότε να τον αφήνεις πέντε λεπτά ήσυχο όταν κουνάει το κεφάλι με τρόπο που να λέει “χάλια η μέρα στη δουλειά”. Όταν, όμως, τον βλέπεις να βάζει ένα τεράστιο σακουλάκι φουντούνια στο καλάθι, χαμογελώντας πονηρά, τότε καταλαβαίνεις ότι έχετε πολλά ακόμα να μάθετε ο ένας για τον άλλο.

#10. Σου έδωσε το τηλεκοντρόλ

Πραγματικά, δεν έχεις ιδέα πόσο δύσκολο του είναι να σου δώσει κάτι που λατρεύει τόσο πολύ. Όχι τόσο όσο λατρεύει εσένα, αλλά πολύ κοντά. Τρομακτικά κοντά.

#11. Είδες ότι έχεις μέλλον μαζί του

Μερικές γυναίκες φαντάζονται ότι θα μπορούσαν να περάσουν τη ζωή της με όποιον βλέπουν. Αλλά με τον άντρα που αγαπάς, το μέλλον που βλέπεις μπροστά σου είναι σταθερό και σίγουρο: σου κάνει μασάζ στα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα. Βάζει πλυντήριο και απλώνει τα ρούχα!

#12. Παρατήρησες ότι δεν ντύνεσαι πια κομψά για χάρη του

Κάθεσαι στον καναπέ, απεριποίητη κι αμακιγιάριστη. Κι όμως σε κοιτά πιο τρυφερά απ’ όσο όταν είσαι καλοντυμένη και σε αγκαλιάζει. Είναι αληθινό αυτό που έχετε.

#13. Πήγατε στο γιατρό μαζί πρώτη φορά

Θέλεις ένα λόγο για να κρατιέσαι σε καλή φόρμα; Τότε, κάθισε στην αίθουσα αναμονής για κάποιον που αγαπάς. Θα ορκιστείς να μη χρειαστεί ποτέ να πας στο γιατρό για κάτι χειρότερο, γιατί τώρα πρέπει να είστε υγιείς ο ένας για χάρη του άλλου.

#14. Φροντίζετε κάτι μαζί

Δεν έχει σημασία αν είναι οι γλάστρες στο μπαλκόνι ή το μπουλντόγκ του. Όταν όμως είστε και οι δύο υπεύθυνοι για τη φροντίδα ενός άλλου όντος, η σχέση σας σας γίνεται πιο σημαντική.

#15. Δεσμευτήκατε -εννοούμε μακροπρόθεσμα- μεταξύ σας

Είναι μια συγκινητική στιγμή, όταν νιώθεις τόσο τυχερή που κάποιος που λατρεύεις τόσο νιώθει ακριβώς το ίδιο για σένα.

Πηγή: shape.gr

Διάβασε ακόμη