Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Editor’s Blog: *Άγγιξε, γέλασε ξανά…

Το editorial της έντυπης έκδοσης Φθινόπωρο 2020, από την αρχισυντάκτρια της Madame Figaro Kύπρου, Βαρβάρα Γεωργιάδου.

Αμήχανες σιωπές. Τις βλέπεις στα μάτια των ανθρώπων. Βλέμματα σχεδόν κρυμμένα πίσω από μια μάσκα. Σώματα ακινητοποιημένα στην απόσταση. Νέα κανονικότητα. Και εσύ προσπαθείς να τη συνηθίσεις. Να αφομοιώσεις την αλλαγή. Να μάθεις να ζεις με αυτή. Και πρέπει να το κάνεις. Γιατί η μόνη σου επιλογή είναι να κοιτάς μπροστά. «Σε λίγο το καθετί ξαναγεννιέται». Να θυμάσαι πάντα τη φράση αυτή του Τσαρλς Ντίκενς. Οι δυσκολίες δεν είναι εμπόδια. Είναι ευκαιρίες. Είναι οι δύναμη που έψαχνες για να πάρεις τη ζωή σου απ’ την αρχή. Είναι αυτό το Restart που ποτέ δεν τολμούσες να κάνεις. Οι σκέψεις και τα όνειρα που σκούριαζαν παρατημένα στη ρουτίνα.

Και ξαφνικά ήρθε η πανδημία και το lockdown. Μαζί και η συνειδητοποίηση. Τότε είδες πραγματικά τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Φίλτραρες τις σχέσεις σου, μέτρησες τους ανθρώπους σου, αντιλήφθηκες την αξία του ελεύθερου χρόνου.

Συνειδητοποίησες την ουσία, την αξία των μικρών πραγμάτων. Και τώρα αρχή ξανά… Αλλιώτικη, κάνε τη να αξίζει.

Αυτό το τεύχος, που κρατάς στα χέρια σου, είναι η δική μας νέα αρχή. Κρύβει μέσα του όλα όσα αγαπάμε. Όσα μας κάνουν ακόμη να ονειρευόμαστε εν καιρώ πανδημίας.

Είναι το Restart όλων αυτών των γυναικών που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται από μια διάγνωση καρκίνου του μαστού, μα δεν το έβαλαν κάτω. Βρήκαν τη δύναμη να προχωρήσουν, να αλλάξουν. Διάβασε την ιστορία τους. Θα συνειδητοποιήσεις πως τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει τα όνειρά σου. Άγγιξέ τα. Γέλα ξανά, δυνατά, αληθινά.

*Στην ερημιά του ήχου, της Μαρίας Παπαγεωργίου

Bαρβάρα Γεωργιάδου

Instagram/bαrbsview

Φωτογραφία: istock

 

Διάβασε ακόμη