Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ανανέωση προσώπου ένα μήνα πριν τις γιορτές

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός σου δίνει τις δικές τις προτάσεις για να αναζωογονήσεις έγκαιρα την επιδερμίδα σου έτσι ώστε να είσαι πανέτοιμη να υποδεχθείς τις γιορτινές μέρες.

Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά μας και αρχίσαμε ήδη να προγραμματίζουμε χαρούμενες μικρές ίσως συναντήσεις στις οποίες θα θέλαμε να φαινόμαστε λαμπερές και υγιείς.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες οι οποίες είναι μη επεμβατικές, είναι απλές και γρήγορες και θα μας βοηθήσουν στο στόχο μας. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς πως η διατήρηση του δέρματος σου σε καλή κατάσταση είναι κάτι που επιτυγχάνεται με τη συνεχή συντήρηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Διάβασε ακόμη – Christmas beauty: Ποια χειρουργική επέμβαση θα σε βοηθήσει να ανανεωθείς πριν τις γιορτές

Παρόλα αυτά υπάρχουν θεραπείες τις οποίες μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου σαν μια αναμνηστική δόση ανανέωσης ή σαν μια επιπλέον φροντίδα. Αυτό που θα σε βοηθούσε είναι αφενός ένας καλός καθαρισμός στην αισθητικό σου και στη συνέχεια μικρές θεραπείες μη χειρουργικές για να προχωρήσεις πιο βαθιά στο δέρμα, να το ζωντανέψεις και να του δώσεις τη λάμψη που επιθυμείς.

Τέτοιες θεραπείες είναι οι μεσοθεραπείες οι οποίες είναι διαφόρων ειδών και με τη βοήθεια του πλαστικού σου θα βρεις ποια είναι αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο και ποια είναι αυτή την οποία χρειάζεται περισσότερο το δικό σου δέρμα. Τέτοιες μεσοθεραπείες είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, το γνωστό prp, και μεσοθεραπείες με υαλουρονικά και βιταμίνες.

Επίσης τα ενέσιμα όπως botox  και disport θα βοηθήσουν στο να φύγουν οι σκληρές ρυτίδες από το πρόσωπο σου, να ηρεμίσει η έκφρασή σου από τις σκληρές εκφράσεις του προσώπου που σου δίνουν κουρασμένη όψη και σου προσθέτουν χρόνια. Επίσης, τα ενέσιμα υαλουρονικά μπορούν να έρθουν στη συνέχεια να απαλύνουν τη ρυτίδωση ακόμη και να μειώσουν τη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου σου.

Στόχος όλων αυτόν των θεραπειών είναι να αποκτήσουμε τη ζωντάνια που επιθυμούμε έχοντας λαμπερό και σφριγηλό πρόσωπο. Πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι οι θεραπείες αυτές αφήνουν κάποια σημαδάκια για μερικές μέρες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Μπορεί να εμφανιστεί κοκκινίλα που να διαρκέσει από μερικές ώρες ή ακόμη μέχρι και την άλλη μέρα (στις μεσοθεραπείες), και ακόμη μπορεί να υπάρχει λίγο οίδημα-πρήξιμο (στα υαλουρονικά). Γι’ αυτό ο καλός προγραμματισμός θα σε βοηθήσει να φτάσεις τις γιορτές των Χριστουγέννων με αναζωογονημένο δέρμα και λαμπερή εμφάνιση.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη