Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

6 πράγματα που δε γνώριζες για τους Friends

Mεταξύ αυτών και ο τίτλος της σειράς που ήταν διαφορετικός στην αρχή.

Βρίσκεται στο Top 5 με τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών, με τους 6 πρωταγωνιστές των “Friends” να γίνονται εν μία νυκτί από άγνωστοι ηθοποιοί, 6 από τους μεγαλύτερους αστέρες του Hollywood. Η κωμική σειρά επιστρέφει σύντομα με ένα reunion επεισόδιο-έκπληξη που έχει κάνει το κοινό να ανυπομονεί, με τους συντελεστές να έχουν μοιραστεί ελάχιστες πληροφορίες για το τι θα παρακολουθήσουμε.

Ας γυρίσουμε, όμως, τον χρόνο πίσω και ας φτάσουμε στο μακρινό 1994, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Δηλώνεις απόλυτη φαν, γνωρίζεις όμως τα παρακάτω facts;

  1. Ο αρχικός τίτλος δεν ήταν “Friends”

Όσο πιο απλό, τόσο πιο ουσιώδες. Απ’ό,τι φαίνεται ο τίτλος “Friends”, με μόνο μία λέξη μπορούσε να αποδώσει ένα ολόκληρο νόημα δέκα σεζόν. Ευτυχώς, λοιπόν, που δεν προχώρησε ο πρώτος τίτλος που χρησιμοποιούσαν στο αρχικό σχέδιο, ο οποίος ήταν “Insomnia Cafe” αλλά και ο “Friends Like Us”, που προτάθηκε αργότερα.

  1. Η Courteney Cox δεν προοριζόταν για τον ρόλο της Monica

Στις πρώτες πρόβες και λόγω του ότι η Cox ήταν η πιο γνωστή, στη αρχή η ηθοποιός προοριζόταν για τον ρόλο της Rachel. Επειδή όμως ο ρόλος της Monica τής φάνηκε πιο ενδιαφέρων, αιτήθηκε να αλλάξει και να υποδυθεί την πιο σκληρή και σαρκαστική προσωπικότητα.

  1. Η “Janice” είχε περάσει από οντισιόν για άλλον ρόλο

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις της σειράς “OOH MY GODD”, της Janice δεν θα ακουγόταν ποτέ, αν οι συντελεστές είχαν επιλέξει τη Maggie Wheeler για τον ρόλο της Rachel. Ευτυχώς, προτίμησαν την πρωτοεμφανιζόμενη Aniston, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο χιουμοριστικός ρόλος της πρώην συντρόφου του Chandler Bing.

  1. Ο ρόλος της Rachel θα πήγαινε στην Tea Leoni

… αν δεν τον είχε αρνηθεί. Για κακή της τύχη προτίμησε να πρωταγωνιστήσει στη σειρά “The Naked Truth” που ακυρώθηκε πριν καν ξεκινήσει, σε αντίθεση με το Friends που συνέχισε για ακόμη 9 σεζόν.

  1. Η Aniston θα έφευγε στην πρώτη σεζόν

Πριν επιλεχθεί για το “Friends”, η Jennifer Aniston είχε γυρίσει κάποια επεισόδια μιας άλλης σειράς ονόματι “Muddling Through”, η οποία αν έπαιρνε το πράσινο φως για να βγει στον αέρα, η ηθοποιός θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει στα μέσα της πρώτης σεζόν.

  1. Θα υπήρχε και 7ο μέλος της παρέας

Σύμφωνα με τον ιστορικό ποπ κουλτούρας, Saul Austerlitz, το NBC ήθελε και έναν μεγαλύτερο ηλικιακά χαρακτήρα μαζί με τους έξι 20άρηδες, προκειμένου να προσελκύσουν με αυτό τον τρόπο και το αντίστοιχο τηλεοπτικό κοινό. Ενώ οι δημιουργοί Kauffman και Crane είχαν γράψει τον χαρακτήρα και μάλιστα είχαν περάσει και κάποιους ηθοποιούς από οντισιόν, μισούσαν την ιδέα καθώς δεν τους άρεσε πώς είχε διαμορφωθεί το σενάριο. Έτσι, ζήτησαν από το NBC να μην υπάρξει ο Pat ο αστυνομικός, παρά να μεγαλώσουν περισσότερο τους guest ρόλους πχ. τους γονείς των χαρακτήρων. Κι έτσι έγινε!

  1. Οι παραγωγοί φοβήθηκαν να εντάξουν ηθοποιούς άλλης εθνικότητας

…και αυτό γιατί φοβούνταν μήπως η τηλεθέαση κάνει βουτιά. Μην ξεχνάμε πως στα 90s η κουλτούρα ήταν εντελώς διαφορετική. Η Marta Kauffman έχει μιλήσει ανοιχτά για το ότι έχει μετανιώσει που δεν βοήθησε αρκετά στο να παρουσιαστεί μία κοινωνία ανοιχτή προς τη διαφορετικότητα. Και η Lisa Kudrow αλλά και ο David Schwimmer έχουν μιλήσει για την έλλειψη διαφορετικότητας στο σόου, με τον τελευταίο να έχει αιτηθεί ο χαρακτήρας του Ross να αποκτήσει μια σύντροφο χρώματος, όπως μάλιστα συνέβη στον 9ο κύκλο με την προσθήκη της Charlie.

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη