Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

American manicure: Η μοντέρνα εκδοχή του γαλλικού μανικιούρ που επιλέγουν οι celebrities

Αντικατέστησε το κλασικό french manicure με αυτή τη νέα τάση νυχιών.

 Τα κομψά, διαφανή ροζ νύχια με τις λευκές άκρες αποτελούν το πασίγνωστο σε όλες μας γαλλικό μανικιούρ. Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε πολύ συχνά αυτό το κλασικό στιλ να διανθίζεται από τους nail artists με διάφορες λεπτομέρειες όπως σχέδια και ποικίλα χρώματα και patterns, με το εναλλακτικό αυτό μανικιούρ να παίρνει την ονομασία του “American Manicure”.

Διάβασε ακόμη – Bella Hadid: Η πρόταση της για ένα γρήγορο χτένισμα για μαλλιά που φριζάρουν

Ξέχασε για λίγο το elegant french manicure και δώσε βάση στο American Manicure που έχει ήδη κατακλύσει με διάφορες μορφές τα social media μας. Monochromatic γαλλικά μανικιούρ σε διάφορα χρώματα (όπως για παράδειγμα baby blue απόχρωση στα νύχια με navy blue tips), πολύχρωμα tips, διαφόρων αποχρώσεων και συνδυασμών που μπορεί να εναλλάσσονται, μικρά σχεδιάκια ή nail stickers που κοσμούν και ομορφαίνουν τα νύχια μας. Το… αμερικανικό μανικιούρ έχει κερδίσει ήδη την αμέριστη προσοχή μας.

Όμως, η νέα αυτή εναλλακτική του γαλλικού μανικιούρ δεν αφορά αποκλειστικά το χρώμα. Μπορεί να μοιάζει με το γαλλικό, με μια μικρή -πλην ουσιαστική- διαφορά. Αντί για το διαφανές ροζ ή το “γαλακτερό” χρώμα, οι nail artists προτιμούν πλέον μια natural ή ακόμα και εντελώς διάφανη αλλά λαμπερή βάση, που κολακεύει κάθε τόνο επιδερμίδας αφού στην ουσία το χρώμα αυτό προσαρμόζεται σε αυτήν. Όσο για τις άκρες, προτιμάται ένα off-shite ή ένα πιο κρεμ χρώμα αντί του λευκού, με στόχο εν γένει ένα πιο natural-looking εφέ στα νύχια που προσομοιάζει με το φυσικό τους χρώμα.

Η τεχνική

Γενικά, πρώτα βάφονται οι άκρες των νυχιών κι έπειτα σταθεροποιείται το χρώμα τους με ένα διαφανές βερνίκι. Στη συνέχεια, απλώνεται το (natural) χρώμα σε όλο το νύχι, ακόμα και πάνω από τα tips, και τέλος το topcoat.

Πολλές fashionistas αλλά και stars όπως η Jennifer Lopez και η Lily Aldridge το έχουν ήδη δοκιμάσει και μάλιστα με αφορμή πολύ σημαντικών events όπως το Met Gala ή το Venice Film Festival. Εσύ τι λες;

Πηγή: Madame Figaro, Missbloom

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη