Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

6 τεχνικές mindfulness που δεν περιλαμβάνουν διαλογισμό

Τρόποι που θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να αποβάλεις το στρες και το άγχος.

Το έχεις ξανακούσει: έχει αποδειχθεί ότι ο διαλογισμός βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν το άγχος, να βελτιώσουν τη δημιουργικότητά τους και να μειώσουν αρνητικά συναισθήματα. Παρόλο που ο διαλογισμός κάνει σίγουρα καλό στον εγκέφαλό σου, όπως και κάθε μορφή άσκησης, μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση – ειδικά αν δυσκολεύεσαι να μείνεις ακίνητη και ήρεμη.

Αν το να κάθεσαι σε ένα μαξιλάρι για 20 λεπτά και να εστιάζεις στην αναπνοή σου δεν είναι του στυλ σου, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συνδεθείς με το παρόν και να βιώσεις τα οφέλη του mindfulness.

- Advertisement -

#1. Πήγαινε μια βόλτα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις καθημερινά μια βόλτα στη γειτονιά σου. Μπορείς να κρατήσεις ένα χαλαρό ρυθμό και να εστιάσεις σε πράγματα που μέχρι πρότινος αγνοούσες (θυμάσαι πόσα πρόσεξες γύρω σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας;).

#2. Άκου μια ωραία μελωδία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσες πραγματικά μουσική αντί να υπάρχει ως θόρυβος στο παρασκήνιο; Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις ένα διάλειμμα τριών λεπτών είναι να δώσεις την πλήρη προσοχή σου στο αγαπημένο σου τραγούδι. Ποια όργανα μπορείς να ακούσεις; Τι σημαίνουν οι στίχοι;

Διάβασε ακόμη – 6 βασικοί κανόνες επικοινωνίας στα ζευγάρια

- Advertisement -

#3. Κάνε κάτι βαρετό. Την επόμενη φορά που θα πλένεις τα πιάτα, θα βουρτσίζεις τα δόντια σου ή θα σιδερώνεις, προσπαθήστε να μην αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε τυχαίες σκέψεις για το τι έκανες εκείνη την ημέρα ή για το τι θα μαγειρέψεις για δείπνο. Αντ ‘αυτού, εστίασε σε όλες τις μικροσκοπικές αισθήσεις της εργασίας.

#4. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο που θα λατρέψει, όπως ένα αγαπημένο σνακ, ένα αφρόλουτρο, ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα φανταχτερό κερί, και στη συνέχεια εστίασε στα θετικά συναισθήματα που σου δημιουργεί.

#5. Πες ευχαριστώ. Διατήρησε ένα εύχρηστο σημειωματάριο και γράψε τρία πράγματα κάθε μέρα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Μια καλή συμβουλή, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να σκεφτείς περισσότερο τους ανθρώπους για τους οποίους είσαι ευγνώμων και όχι τα υλικά αγαθά.

#6. Αφέσου στον ρυθμό. Επίλεξε την αγαπημένη σου μουσική και απλά χόρεψε.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη