Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

7 συμβουλές που θα σε κάνουν να αποδεχθείς και να αγαπήσεις το σώμα σου

Το σώμα της κάθε γυναίκας είναι ξεχωριστό και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Το καλοκαίρι είναι για σένα εκείνη η εποχή του χρόνου που νιώθεις μεγαλύτερη ανασφάλεια από ποτέ; Κι όμως, όσα παραπανίσια κιλά κι αν θεωρείς ότι έχει, όσες ατέλειες κι αν βλέπεις όταν κοιτάζεις στον καθρέφτη, το σώμα σου αξίζει μόνο το σεβασμό και την αγάπη σου. Κάνε την αρχή για να αποκτήσεις μια καλύτερη σχέση μαζί του και με την εικόνα σου, ξεκινώντας από τα ακόλουθα βήματα:

#1. Αγάπησε το σώμα σου: είναι απλά μια απόφαση

Διαβεβαίωσε τον εαυτό σου ότι θα σταματήσεις τις ατέρμονες δίαιτες, θα συμφιλιωθείς με το φαγητό και με τη ζυγαριά σου και θα ασχοληθείς με αυτό που έχει πραγματικά σημασία: την υγεία και την ευτυχία σου.

#2. Αναθεώρησε τα πρότυπά σου

Μήπως στα social media ακολουθείς μόνο λογαριασμούς που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου; Μήπως διαρκώς συγκρίνεσαι με αυτό που βλέπεις στην τηλεόραση και τις σελίδες των περιοδικών; Γύρω μας υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά ερεθίσματα. Επίλεξε να ασχολείσαι με όσα σε κάνουν να νιώθεις καλά.

#3. Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου

Οι “αληθινοί” άνθρωποι έχουν αληθινά σώματα που διαφέρουν σε μέγεθος, σχήμα και δομή. Πολλοί από αυτούς είναι ευτυχισμένοι με αυτό που είναι -ακόμα κι αν στα μάτια σου, ή στα μάτια κάποιων άλλων, δεν είναι το “ιδανικό”.

Διάβασε ακόμη – Οι καλές συνήθειες που θα διώξουν μια καλή την κυτταρίτιδα από το σώμα σου

#4. Σταμάτα να εκτιμάς την αξία σου με βάση την εμφάνιση

Είναι σίγουρο ότι, όπως όλοι, έχεις ένα σωρό χαρίσματα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να διαπιστώσεις τι ξεχωριστό και όμορφο έχεις. Ποια είναι τα ταλέντα, οι δεξιότητές σου, τα θετικά χαρακτηριστικά σου. Όλα αυτά που σε κάνουν αγαπητή στους φίλους σου. Εν ανάγκη, κατάγραψέ τα σε μια σελίδα χαρτί.

#5. Κάνε γυμναστική

Όχι όμως γιατί πρέπει να χάσεις βάρος ή να “σουλουπώσεις” την εικόνα του σώματός σου. Κάντο γιατί είναι κάτι διασκεδαστικό που συμβάλει στην έκκριση των ορμονών της χαράς και γιατί όταν γυμνάζεσαι νιώθεις το σώμα σου γερό και ζωντανό. Εστίασε στο πώς αυτή η συνήθεια μπορεί να ενδυναμώσει το σώμα σου και να ενισχύσει τη φυσική σου κατάσταση και όχι να βελτιώσει την εμφάνισή σου.

#6. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου με ευγένεια και καλοσύνη

Μήπως στους εσωτερικούς διαλόγους σου είσαι πολύ επικριτική και αυστηρή με τον εαυτό σου; Μάθε να μιλάς σε σένα (και για σένα) όπως μιλάς για την καλύτερη φίλη σου. Αγάπησε το σώμα σου και τον εαυτό σου γιατί η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική από όλες τις άλλες στη ζωή μας.

#7. Μην περιμένεις να αλλάξουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη

Η προσπάθεια να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Ξεκίνα προσπαθώντας να μάθεις να αποδέχεσαι το σώμα σου όπως είναι και όχι να το αγαπάς. Ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή αισθάνεσαι ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να συμφιλιωθείς με αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, σίγουρα μπορείς να μάθεις να συνυπάρχεις μαζί του. Η αποδοχή είναι ο πρώτος στόχος.

Διάβασε ακόμη