Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

5 λόγοι που οι άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μοιράζεται τους λόγους που παγιδευόμαστε συχνά σε λάθος σχέσεις.

Σχεδόν κάθε τοξική σχέση ξεκινά με καλές προθέσεις οι οποίες στην πορεία αλλάζουν. Λίγο μετά τον πρώτο καιρό, η “απόλυτη ευτυχία” καταρρέει και τη θέση της παίρνουν βαθιά συναισθήματα απογοήτευσης, προδοσίας και σύγχυσης τα οποία εμφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα.

Διάβασε ακόμη – 5 λάθη που καταστρέφουν μία σχέση   

Ακολουθούν 5 λόγοι που παγιδεύονται οι άνθρωποι σε τοξικές σχέσεις.

1. Σιγουριά και Ασφάλεια

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις είναι η σιγουριά και η ασφάλεια που αποκομίζουν. Οι άνθρωποι προτιμούν να μένουν στο λιμάνι του οικείου έστω και δυστυχισμένοι.

2. Φόβος

Ο πιο δυνατός λόγος πίσω από την παραμονή σε μια τοξική σχέση είναι ο φόβος. Φόβος της μοναξιάς, φόβος της αποτυχίας, φόβος της σύγκρουσης, φόβος του αγνώστου…

3. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η σχέση που διατηρούν με τον εαυτό τους δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει. Εάν παραμένεις σε μια τοξική σχέση χρειάζεται πρώτα να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη.

4. Λόγω των Παιδιών

Ένα δυνατός λόγος αλλά και μια εύκολη δικαιολογία για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα σε ένα ήρεμο, υγιές περιβάλλον με αγάπη, συναισθηματική σιγουριά και χωρίς καβγάδες, που σημαίνει ότι αυτό το περιβάλλον συχνά δημιουργείται όταν οι γονείς χωρίσουν.

5. Καταπιεσμένα συναισθήματα

Ο ανέκφραστος θυμός, η καταπιεσμένη θλίψη, ενοχές που δεν εκφράστηκαν ποτέ είναι σοβαρές αιτίες πίσω από την παραμονή σας σε μια τοξική σχέση.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη